Ιατρικός τουρισμός

Facebooktwitterpinterest

iatrosimoΟι εποχές που κανείς ταξίδευε μόνο για να δει τα αξιοθέατα και να βγάλει φωτογραφίες έχουν περάσει αφού ο τουρισμός υποδέχεται νέους, ανερχόμενους κλάδους που σταδιακά κατακτούν όλο και περισσότερους οπαδούς. Ένας από αυτούς είναι ο ιατρικός τουρισμός και μάλιστα σε τομείς που ούτε φανταζόμασταν μέχρι πρότινος.

Κρουαζιέρες για αιμοκάθαρση, ολιγοήμερες εκδρομές οδοντιατρικών εργασιών, σαββατοκύριακα κοσμητικής ιατρικής και εξορμήσεις για τσεκ-απ είναι μόνο μερικά από τα δημοφιλή είδη ιατρικού τουρισμού που αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως μια ευκαιρία για την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους δεν το κάνουν μόνο για τα χρήματα. Συνήθως δεν χρειάζεται να περιμένουν σε λίστα αναμονής όπως στον τόπο διαμονής τους ή απλά η θεραπεία που χρειάζονται δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα τους.

Εκτός όμως από τους λόγους αυτούς πολλοί από τους τουρίστες – ασθενείς συνδυάζουν το τερπνό μετά του ωφελίμου στα ταξίδια τους, κάνοντας εξετάσεις ή ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις και περνώντας το χρόνο ανάρρωσής τους σε ένα όμορφο περιβάλλον χαλαρώνοντας όπως θα έκαναν στις διακοπές τους.

Ένας από τους πιο δημοφιλής ιατρικούς προορισμούς είναι η Γερμανία που διαφημίζεται στον ιατρικό τουρισμό προσφέροντας θεραπείες υψηλής τεχνολογίας. Άλλοι προορισμό εντός Ευρώπης είναι η Ουγγαρία για οδοντιατρικές εργασίες και η Τουρκία για οφθαλμολογικές επεμβάσεις με λέιζερ. Αντιθέτως, η Βρετανία ενώ είναι ένα συνηθισμένος προορισμός για ιατρικούς λόγους, λόγω της παροχής δωρεάν ιατρικής περίθαλψης έχει αυξήσει τους ελέγχους στους ασθενείς που έχουν δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη αφού είναι πολλοί εκείνοι που καταχράζονται του Βρετανικού συστήματος υγείας.

Και για όσους σπεύδουν να σχολιάσουν τη θέση της Ελλάδας στον χάρτη του ιατρικού τουρισμού, σας διαβεβαιώνουμε ότι κρατά μια περίοπτη θέση στις μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης με ιδιαίτερα ποσοστά επιτυχίας και πολλά είναι τα ζευγάρια του εξωτερικού που σπεύδουν στη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να γίνουν γονείς.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 52% των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να φανταστούν τον εαυτό τους σαν ιατρικούς τουρίστες. Η τάση αυτή φαίνεται να κατακτά συνεχώς έδαφος στη τουριστική βιομηχανία με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση 18% στον ιατρικό τουρισμό μέσα στο 2012 την ίδια στιγμή που ο συνολικός τουρισμός αυξήθηκε μόλις 4%.

 

http://www.touristorama.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.