Μελιτζάνες Κάρυ

Facebooktwitterpinterest

Τι χρειαζόμαστε:

4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φετούλες
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κούπες νερό
ζάχαρη και αλάτι (κατά βούληση)

 

Πως το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή με ρύζι/κινόα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχετικά με τα μπαχαρικά, εξαρτάται από τα γούστα η ποσότητα. Μπορείτε να το κάνετε όσο καυτερό θέλετε. Χρόνος μαγειρέματος : Περίπου 12 λεπτά Είδος κουζίνας : Ινδική

Διαβάστε περισότερο:  http://www.sintagespareas.gr
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.