Λαζάνια με σπανάκι

Facebooktwitterpinterest

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
Άνιθος
1/2 πουμαρό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. φέτα (ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας)
100 γρ. τριμμένο γκούντα
1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
12 φύλλα λαζάνια
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Πως το κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό και τον άνιθο και σωτάρουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί, σωτάρουμε για 10λεπτα (Θα βγάλει πολλά υγρά).
Προσθέτουμε το pumaro, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το σπανάκι για 15 λεπτά ακόμη.
Στο πυρέξ (στον πάτο) βάζουμε πολύ μικρά διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο και τρίβουμε λίγο φέτα και γκούντα.
Βάζουμε μια σειρά λαζάνια, καλύπτωντας όλο τον πάτο.
Πάνω απ τα λαζάνια απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας από το σπανάκι μας και τρίβουμε φέτα.
Καλύπτουμε πάλι με λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές(σύνολο 3 στρώσεις με σπανάκι και φέτα).
Στην τελευταία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα και λίγο βούτυρο διάσπαρτα μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε με το ζουμί απ το σπανάκι και με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αύτή είναι δικής μου έμπνευσης,στην προσπάθεια μου να φτιάξω κάτι περίτεχνο και εύκολο. Πήρα ιδέες από διάφορες άλλες συνταγές και αυτοσχεδίασα. Είναι απροδόκητα γευστική και εντυπωσιακή…

Διαβάστε περισότερο: http://www.sintagespareas.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.