Πώς να Επιλέξετε Πλαστικό Χειρουργό

Πλαστική χειρουργική Facebooktwitterpinterest

Αν θέλετε πραγματικά να υποβληθείτε σε μία πλαστική επέμβαση μάλλον αναρωτιέστε πως ακριβώς θα επιλέξετε έναν πλαστικό χειρουργό. Το πρώτο βήμα είναι να ξέρετε τι θέλετε να κάνετε η επιλογή ενός πλαστικού χειρουργού είναι το πιο σημαντικό βήμα, καθώς χρειάζεστε κάποιον που να έχει τα προσόντα, να είναι ειλικρινής και να έχει ένα ιστορικό επιτυχημένων πλαστικών επεμβάσεων. Πρέπει να βρείτε κάποιον που να ξέρετε πως έχει εξελιχτεί επαγγελματικά και να τον εμπιστεύεστε πάρα πολύ, ώστε να του επιτρέψετε να αλλάξει το σώμα σας.

Πώς να Επιλέξετε Πλαστικό Χειρουργό
1 . Έρευνα αγοράς για έναν πλαστικό χειρούργο
Η έρευνα αγοράς για έναν πλαστικό χειρουργό είναι κάτι που θα πρέπει να πάρετε στα σοβαρά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε σε φίλους και συγγενείς και να ρωτήσετε αν έχουν κάποιον να σας συστήσουν ή αν έχουν α-κούσει για κάποιον που δεν είναι καλός. Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί έχουν μια φήμη την οποία θα πρέπει να μάθετε, μέχρι κάποιο σημείο. Το σημα-ντικό είναι ότι δεν θα πρέπει να μιλήσετε με τον πρώτο πλαστικό χειρουργό που θα βρείτε στον τηλεφωνικό κατάλογο και να προγραμματίσετε την διαδικασία. Θα πρέπει να κάνετε μία λίστα με όλους τους ικανούς γιατρούς στην περιοχή σας, που θα θέλατε να επισκεφθείτε. Η βιαστική επιλογή ενός χειρουργού μπορεί να έχει καταστρεπτικά και αρνητικά αποτελέσματα που θα διαρκέσουν μια ζωή. Το σώμα δεν έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει, οπότε χρειάζεστε έναν ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Πολλοί ασθενείς επιτυχημένων πλαστικών χειρουργών αναφέρουν ότι τους πήρε περίπου έξι μήνες να διαλέξουν τον χειρουργό που ήταν κατάλληλος γι αυτούς, για τις ανάγκες τους και για την περίπτωσή τους.
2 . Η επίσκεψη
Αφού θα έχετε φτιάξει μια λίστα με τους υποψήφιους πλαστικούς χειρουργούς, θα πρέπει να κανονίσετε ένα ραντεβού με τον καθέναν από αυτούς. Στην συνάντηση αυτή ίσως να θέλετε να έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο, ώστε να μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις για οτιδήποτε δείτε κι ακούσετε, όταν είστε στο γραφείο και κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις για την κλινική και το γιατρό: την καθαριότητα του γραφείου, την συμπεριφορά του υπαλλήλου υποδοχής και του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και τη συμπεριφορά που έχει ο πλαστικός χειρουργός απέναντί σας και το ενδιαφέρον που δείχνει στις ειδικές ανάγκες σας και αυτά που ζητάτε. Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν λίγο άχαρα και ανιαρά, αλλά αφού συγκρίνετε και αντιπαραθέσετε όλα τα στοιχεία της εμπειρίας αυτής, θα μπορέσετε να περιορίσετε τη λίστα σας και να βρείτε τον πλαστικό χειρούργο με τον οποίο θα θέλατε περισσότερο να συνεργαστείτε.
3 . Αξιολογήστε τη συμπεριφορά του πλαστικού χειρούργου
Η συμπεριφορά του πλαστικού χειρουργού είναι σημαντική. Πολλές φορές αυτοί οι γιατροί έχουν μία τόσο μεγάλη λίστα πελατών, ώστε είναι αδιάφοροι απέναντι τους, φαίνονται βιαστικοί και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις ανθρώπινες ψυ-χές που είναι μέσα στα σώματα, τα οποία αυτοί αλλάζουν. Εσείς θέλετε έναν πλαστικό χειρουργό που να φιλικός, ζεστός, και να εκδηλώνει ενδιαφέρον σε ό-λους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών και ψυχολογικών πα-ραγόντων που σας κάνουν να θέλετε να κάνετε την επέμβαση. Ένας πλαστικός χειρουργός που προσφέρει λιγότερα από αυτά είναι κάποιος με τον οποίο δεν θέλετε να συνεργαστείτε. Ένας ειδικευμένος πλαστικός χειρουργός που δεν θέλει να ασχοληθεί μαζί σας κατά την διάρκεια της συνεδρίας μπορεί πολύ καλά να βι-αστεί επίσης κατά την επέμβαση, με όποιες καταστρεπτικές συνέπειες έχει αυτό. Η συμπεριφορά είναι τα πάντα σε έναν πλαστικό χειρουργό και είναι σημαντικό να μην το ξεχνάει, ακόμη και αν αυτό που θέλει είναι να γίνει η επέμβαση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
4 . Ελέγξτε, ελέγξτε και ελέγξτε ξανά πριν την πλαστική χειρουργική
Η επιλογή να υποβληθείτε σε πλαστική επέμβαση είναι μια μεγάλη απόφαση, αν και έχει γίνει αρκετά συνήθης τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια. Είναι γεγονός ότι η πλαστική χειρουργική είναι χειρουργική και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό το λόγο όταν μιλάτε με κάποιον πλα-στικό χειρουργό θα πρέπει να ελέγξετε τον γιατρό αυτό όσο το δυνατόν περισσό-τερο. Πρώτα μιλήστε μαζί του ή μαζί της και πάρτε μια ιδέα για τις ικανότητές του, το επαγγελματικό προφίλ τους και την συμπεριφορά τους απέναντι στους ασθε-νείς. Αμέσως μετά ρωτήστε τον για τα προσόντα του και τα πιστοποιητικά του. Πού πήγε σχολείο; Σε τι ειδικεύτηκε; Υπήρξε ποτέ κάποια δικαστική αγωγή ενα-ντίον του για αμέλεια ή παράβαση της επαγγελματικής δεοντολογίας; Είναι πι-στοποιημένοι και θα τους βρείτε σε κάποιους πίνακες ή σε κάποιον σύλλογο; Ο έλεγχος όλων αυτών είναι σημαντικός και μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι συνεργάζεστε με κάποιον που έχει τις απαραίτητες ικανότητες να κάνει την πλαστική χειρουργική
που χρειάζεστε.
5 . Πώληση ή περίθαλψη;
Όταν επισκέπτεστε έναν πλαστικό χειρουργό σίγουρα θέλετε να μάθετε αν σας προσφέρει τις διαδικασίες και την περίθαλψη που θέλετε η χρειάζεστε η αν απλά προσπαθεί να σας πουλήσει μια υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό για μία μικρή σχετικά διαδικασία, όπως η ρινοπλαστική και φεύγοντας από το γραφείο του γιατρού έχουν υπογράψει περίθαλψη αξίας 35000 €, ποσόν μεγαλύτερο από αυτό που είχαν υπολογίσει. Μερικές φορές ο γιατρός μπορεί να προτείνει άλλες επεμβάσεις τις οποίες μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε στο μέλλον ή μέχρι να μπείτε στο χειρουργείο. Βεβαιωθείτε ότι δεν σας πιέζουν να κάνετε κάτι που δεν θέλετε. Δυστυχώς υπάρχουν μερικοί ειδικευμένοι πλαστικοί χειρουργοί που προσπαθούν να πουλήσουν στους πελάτες τους πε-ρισσότερες επεμβάσεις από αυτές που χρειάζονται. Βεβαιωθείτε ότι συνεργάζε-στε με έναν γιατρό που θέλει να σας δώσει τις υπηρεσίες και την περίθαλψη που θέλετε ή χρειάζεστε και τίποτα παραπάνω.
6 . Το περιβάλλον της πλαστικής χειρουργικής
Όταν επισκεφθείτε τον πλαστικό χειρουργό κοιτάξτε γύρω σας στο γραφείο να δείτε ότι μπορείτε να δείτε. Φαίνεται το γραφείο να έχει επαγγελματική ποιότητα; Φαίνεται να είναι καθαρό και αποστειρωμένο; Είναι οι υπάλληλοι υποδοχής και το νοσηλευτικό προσωπικό γνώστες του αντικειμένου εργασίας τους, φιλικοί και πρόθυμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας; Ένας νόμιμος γιατρός μπορεί συ-νήθως να σας παρέχει μια καθαρή, επαγγελματική ατμόσφαιρα που θα κάνει και τον πιο διστακτικό ασθενή να νιώθει σαν να είναι στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού. Δεν χρειάζεται έναν ψάξετε για έναν πλαστικό χειρουργό που θα σας βάλει σε ένα χειρουργείο πολυτελείας, αλλά είναι καλή ιδέα να είστε βέβαιοι ότι συνεργάζεστε με έναν πλαστικό χειρουργό που ξέρει τη σπουδαιότητα ενός καθαρού και αποστειρωμένου περιβάλλοντος. Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω, μπορείτε να ζητήσετε να δείτε το χειρουργείο, για να δείτε αν καλύπτει τα πρότυπα που έχετε.
7 . Ένα μικρό διάλειμμα πριν την πλαστική χειρουργική
Έχετε αφιερώσει κάποιο χρόνο να βρείτε υποψήφιους πλαστικούς χειρουργούς και έχετε κάνει μια συνεδρία με τον καθένα. Τώρα έχετε περιορίσει τη λίστα σας σε έναν και νιώθετε έτοιμοι να προχωρήσετε με τη μεγάλη επέμβαση. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να πάρετε μια βαθιά αναπνοή και να μείνετε εκτός της δια-δικασίας για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Η μία εβδομάδα ακούγεται σαν πολύς χρόνος όταν είστε ενθουσιασμένοι και περιμένετε να γίνει η επέμβαση, αλλά αυτή η εβδομάδα θα σας επιτρέψει να μείνετε λίγο μακριά από την κατάσταση και να αποφασίσετε αν αυτό είναι πραγματικά κάτι που θέλετε να κάνετε. Ποιες θα είναι οι συνέπειες της επέμβασης; Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την πλαστική χει-ρουργική; Πόσο χρόνο θα σας πάρει να αναρρώσετε και να γυρίσετε πίσω στις καθημερινές σας δραστηριότητες; Με αυτό το μικρό διάλειμμα θα σιγουρευτείτε ότι αυτή είναι η στιγμή και η διαδικασία που είναι κατάλληλες για εσάς. Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν γνώμη ή αποφασίζουν να περιμένουν πριν κάνουν την επέμβαση, αφού κάνουν αυτό το μικρό διάλειμμα.
8 . Μείνετε στο αρχικό σχέδιο πλαστικής χειρουργικής
Αν μετά το διάλειμμα της μιας εβδομάδας αποφασίσετε ότι είστε έτοιμοι να προ-χωρήσετε με την πλαστική χειρουργική, βεβαιωθείτε ότι μένετε στο αρχικό σας σχέδιο. Είναι εύκολο το τελευταίο λεπτό να προτείνετε μια άλλη επέμβαση που έχετε σκεφτεί. Είναι καλύτερα να υποβληθείτε στην επέμβαση που σχεδιάσατε αυτή τη φορά και να επιστρέψετε μια άλλη φορά αν αποφασίσετε ότι θέλετε να κάνετε και άλλη επέμβαση. Εφόσον έχετε κάνει όλη την ψυχολογική προετοιμασία αλλά και την οικονομική προετοιμασία σχετικά με το αρχικό σχέδιο για την επέμβαση, είναι καλή ιδέα να μείνετε σε αυτό. Να θυμάστε η πλαστική χειρουργική είναι στην πραγματικότητα χειρουργική και δεν είναι κάτι που θα αποφασίσετε αυθόρμητα, ακόμη κι αν εμπιστεύεστε το πλαστικό χειρουργό τον οποίο έχετε ε-πιλέξει για να συνεργαστείτε.
9 . Παίρνετε αυτό που πληρώνετε
Όταν επιλέγετε έναν πλαστικό χειρουργό θα πρέπει πάντα να ρωτάτε τις τιμές του. Είναι αρκετά ελκυστικό να επιλέξετε την προσφορά που σας είναι οικονομικά προσιτή, αλλά είναι επίσης σημαντικό ότι σχεδόν πάντα παίρνετε ότι πληρώνετε. Όταν έχετε μια συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό που έχει τη χαμηλότερη χρέωση, θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί αυτός ζητάει τόσο χαμηλές αμοιβές. Αν οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες θα πρέπει να ρωτήσετε για τις διαδικασίες και τον εξοπλισμό, εκτός φυσικά αν ο χειρουργός αυτός βρίσκεται σε άλλη περιοχή στην οποία όλοι οι γιατροί ζητούν χαμηλές αμοιβές. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι καλή ιδέα απλά να επιλέξετε τον χειρουργό που ζητάει την υψηλότερη αμοιβή. Βρείτε ένα χειρουργό που έχει όλες τις επαγγελματικές ικανότητες που θέλετε να έχει ένας χειρουργός και μετά σκεφθείτε την τιμή.
Μπορείτε να βρείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό που μπορεί να μην είναι ο φθηνότερος, αλλά να μπορείτε να πληρώσετε την αμοιβή του.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.