Που και πως χρησιμοποιείται το botox.

Facebooktwitterpinterest

Τεχνικές Botox

Είναι τέτοιες οι δυνατότητες που το Botox μας προσφέρει που έχει «βαφτίσει» συγκεκριμένες τεχνικές:

Baby botox.
Η νέα τάση στην εφαρμογή του επιβάλλει μικρότερες δοσολογίες και πολύ εξειδικευμένη τοποθέτηση. Προήλθε με αφορμή τα παράπονα του γνωστού σκηνοθέτη Martin Scorsese προς πολλές από τις ηθοποιούς του για «παγωμένα», ανέκφραστα πρόσωπα. Η δράση του είναι παρόμοια με του κλασσικού, αλλά αντί να απενεργοποιεί πλήρως τους μύες απλά τους αδυνατίζει , διατηρώντας τη δυνατότητα έκφρασης. Αναφέρεται από πολλούς και ως Hollywood botox ή botox των ηθοποιών. Η διάρκεια του είναι περίπου 2 μήνες και το αποτέλεσμα δείχνει απόλυτα φυσικό.

Brow – lift botox.
Με τοποθέτηση του σε μορφή μικροσταγόνων στο βλεφαρικό σφιγκτήρα μπορεί να σηκώσει τα φρύδια μερικά χιλιοστά και πιθανόν να αναβάλλει μια χειρουργική τους αποκατάσταση για αργότερα. Ιδιαίτερα χρήσιμο σε γυναίκες που δυσκολεύονται να βάψουν το άνω βλέφαρο λόγω έντονης ρυτίδωσης. Μπορούμε να προσδώσουμε στα φρύδια το σχήμα της επιθυμίας μας  Λόγω στενής ανατομικής σχέσης με τον ανελκτήρα του βλεφάρου απαιτεί σημαντική ιατρική εμπειρία στην τοποθέτηση και τη δοσολογία. Το τελικό αποτέλεσμα ανταμείβει με βλέμμα ξεκούραστο, «ανοικτό» και νεανικό.

Botox μέσου τριτημορίου του προσώπου.
Αφορά κυρίως την αντιμετώπιση των ρυτίδων στα πλάγια της μύτης (bunny lines ή «γραμμές του κουνελιού») που εμφανίζονται όταν μυρίζουμε κάτι δυσάρεστο. Με σωστή εφαρμογή μπορεί να απαλύνουμε το ανώτερο σημείο της ρινοπαρειακής αύλακας, καθώς και να αντιμετωπίσουμε την πτώση του ακρορινίου κατά το έντονο γέλιο. Με εφαρμογή του στον τρίγωνο μυ του στόματος αντιμετωπίζουμε τις «γραμμές μαριονέτας»(marionette lines) εν τη γενέσει τους, ανασηκώνοντας ελαφρά τις πεσμένες γωνίες του στόματος. Σε πρόσωπα οστεώδη με έντονες γωνίες στην κάτω γνάθο μπορούμε να απαλύνουμε το περίγραμμα αδυνατίζοντας σταδιακά τον υπερτροφικό μασητήρα. Το ίδιο επιτυχημένο αποτέλεσμα μπορούμε να προσφέρουμε και σε πρόσωπα με μυϊκή υπερτροφία στην περιοχή του γενείου (πηγούνι).

Botox τραχήλου.
Κατά πολλούς αναφέρεται ως Nefertiti lift , δανειζόμενο το όνομα του από τη γυναίκα του Αιγύπτιου Φαραώ Ακενατών με τον εκπληκτικό λαιμό. Στοχεύει στο μυώδες πλάτυσμα με δύο τρόπους : απενεργοποιώντας τη συνεχή πτωτική τάση που ασκεί στο πρόσωπο και αντιμετωπίζοντας τις κλασσικές χορδές που εμφανίζονται στο λαιμό σε κάποια ηλικία (platysma bands). Σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά τα σημάδια του χρόνου στον τράχηλο και τη χειρουργική τους αποκατάσταση.

Botox ως επανορθωτικό εργαλείο στο πρόσωπο.
Ορισμένες φορές, κυρίως μετά από τραυματισμούς στο πρόσωπο, η κατεύθυνση της ουλής του τραύματος που προκύπτει δεν είναι παράλληλη προς τις γραμμές ελαχίστης τάσεως του δέρματος. Λόγω της σύσπασης των υποκείμενων μυών είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το τελικό σημάδι από την επούλωση δεν θα είναι αισθητικά αποδεκτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις το Botox αποτελεί πολύτιμο εργαλείο , απενεργοποιώντας τους μύες εκείνους  που θα έκαναν την ουλή δύσμορφη (να «απλώσει») κατά τους πρώτους σημαντικούς μήνες της επούλωσης . Με επιλεκτική εφαρμογή μπορεί να εξισορροπήσει φρύδια που βρίσκονται σε διαφορετικό ύψος, να αντιμετωπίσει συνκινησίες μετά από νευρικές βλάβες ή κακώσεις προσωπικού νεύρου.

Botox κατά της ημικρανίας.
Έχει βρεθεί πως άτομα που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία στο πρόσωπο για άγνωστο ,μέχρι στιγμής, λόγο εμφανίζουν μικρότερες και αραιότερες κρίσεις ημικρανίας ή κεφαλαλγίας τάσεως. Όταν, μάλιστα, το σκεύασμα τοποθετηθεί σε ειδικά σημεία της κεφαλής (διαφορετικά από το κλασσικό Botox και σε άλλη δοσολογία) ,το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό.

Botox κατά της υπεριδρωσίας.
Αποτελεί τη βασική αιτία που ελαχιστοποιήθηκαν οι χειρουργικές συμπαθεκτομές .Μετά από κατάλληλη χρώση αμύλου –ιωδίου γίνεται έγχυση την πάσχουσα περιοχή (κυρίως στις μασχάλες, τις παλάμες και τα πέλματα) – υπό τοπική αναισθησία – με διάρκεια δράσης 6-12 μήνες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.