Στην ελληνική αγορά το νέο αυτοκόλλητο που καθυστερεί το Αλτσχάιμερ

Facebooktwitterpinterest

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία στην ελληνική αγορά του νέου αυτοκόλλητου που καθυστερεί τη νόσο Αλτσχάιμερ έως έξι μήνες. Η ανακοίνωση έγινε από την κ. Μάγδα Τσολάκη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία τόνισε πως με τη χορήγηση του νέου αυτοκόλλητου μειώνεται και η δόση στα αντιψυχωσικά φάρμακα που πρέπει να λαμβάνουν οι ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Το αυτοκόλλητο αυτό είναι αποτελεσματικότερο από το προηγούμενο εξαιτίας της ριβαστιγμίνης που εμπεριέχεται σε μεγαλύτερη ποσότητα (13,3mg έναντι 9,5mg). Επίσης, δεν επιφέρει ανεπιθύμητες παρενέργειες και βοηθάει τη διατήρηση του νοητικού και λειτουργικού επιπέδου του ασθενούς σε καλό σημείο. Η ριβαστιγμίνη μπορεί να χορηγηθεί μαζί με όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν χωρίς να υπάρχουν αλληλεπιδράσεις. Το νέο αυτοκόλλητο περιέχει επιπλέον, τη δυνατότητα της οπτικής υπενθύμισης ώστε να αποτρέπει την περίπτωση της κατά λάθος υπερδοσολογίας.

Σημαντικό είναι πως το νέο αυτοκόλλητο χαρίζει μεγαλύτερη συνέπεια στον ασθενή ως προς τη λήψη του σε σχέση με τα δια στόματος χορηγούμενα φάρμακα, κάτι που βοηθάει τον ασθενή να έχει περισσότερη αυτονομία και αυτοεξυπηρέτηση.
http://oloigiaolous.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.