Η συχνή άσκηση μικρής διάρκειας έχει τα ίδια οφέλη με μια μεγαλύτερης διάρκειας που γίνεται πιο αραιά.

Facebooktwitterpinterest

Τελευταίες έρευνες κινησιολογίας.

Έρευνες που διεξήχθησαν από διπλωματούχους κινησιολόγους απέδειξαν ότι η συχνή άσκηση μικρής διάρκειας μπορεί να παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία μας με τις προπονήσεις με μεγαλύτερη διάρκεια που γίνονται πιο αραιά.

Κάνοντας μικρές προπονήσεις των 10 λεπτών τρεις φορές την ημέρα έχουμε τα ίδια οφέλη με μία προπόνηση διάρκειας 20-30 λεπτών.

Καθώς αυξάνεται ο καρδιακός παλμός, μειώνεται η αρτηριακή πίεση και εισέρχεται περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο. Αυτά είναι πολύ σπουδαία νέα για εκείνους που δεν έχουν αρκετό χρόνο για καρδιοαγγειακή προπόνηση. Έρευνες επίσης έδειξαν ότι η προπόνηση για απόκτηση μυϊκής μάζας είναι το ίδιο σημαντική όσο και η καρδιοαγγειακή προπόνηση σε μεγαλύτερους ανθρώπους. Κάθε φορά που χάνετε μυϊκή μάζα μειώνεται και η πυκνότητα των οστών.

Κάνοντας όμως προπόνηση με βάρη ενδυναμώνετε και τα κόκκαλα σας και την καρδιά σας.

Το σκουότ είναι η καλύτερη άσκηση για απόκτηση ελαστικότητας του σώματος και το βρίσκουμε σε πολλές καθημερινές μας κινήσεις όπως και μας βοηθά σε κινήσεις της καθημερινότητάς μας όπως, να βγούμε απ το αμάξι πιο άνετα, να ανέβουμε σκάλες, να σηκώσουμε κάτι απ΄το πάτωμα.

Γι αυτό λοιπόν υιοθετήστε την άσκηση αυτή και βάλτε τη στην καθημερινότητα σας και ενθαρρύνετε και τους παππούδες σας να κάνουν το ίδιο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.