Αυξήστε την πρόσληψη της πρωτείνης.

Facebooktwitterpinterest

Αυστραλοί ερευνητές μελέτησαν άνδρες που εκτελούσαν εκτάσεις για τετρακέφαλους, κάνοντας τέσσερα σετ των 10 επαναλήψεων με χρήση του 80% της 1RM τους.

Κατόπιν, τα άτομα χωρίστηκαν σε τρείς διαφορετικές ομάδες.

Η κάθε ομάδα κατανάλωσε 80 γραμμάρια πρωτεΐνης ορρού γάλακτος μέσα στις επόμενες 12 ώρες αλλά σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Η πρώτη ομάδα κατανάλωσε 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μιάμιση ώρα, η δεύτερη 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά τρεις ώρες και η τρίτη ομάδα κατανάλωσε 40 γραμμάρια πρωτεΐνης αμέσως μετά την προπόνηση και άλλα τόσα μετά από έξι ώρες.

Οι ερευνητές πήραν βιοψίες σκελετικού μυ από τα πόδια των συμμετεχόντων για να αναλύσουν τους δείκτες σύνθεσης της μυϊκής πρωτεΐνης.

Η πρώτη ομάδα δεν είχε αυξημένους δείκτες σύνθεσης μυϊκής πρωτεΐνης, η δεύτερη ομάδα παρουσίασε αύξηση στην σύνθεση μόνο τις πρώτες τέσσερις ώρες, ενώ η τρίτη ομάδα έδειξε αυξημένους δείκτες σύνθεσης πρωτεΐνης στην μεγαλύτερή τους έκταση, που διήρκεσε επτά ώρες μετά την προπόνηση.

Συμπέρασμα: Καταναλώνοντας μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης αμέσως μετά την άσκηση και κατόπιν μετά από έξι ώρες, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί η σύνθεση της μυϊκής πρωτεΐνης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.