Ένα όμορφο σφριγηλό στήθος

Τι είναι ο Μεταστατικός Καρκίνος του Μαστού. Facebooktwitterpinterest

Ένα πλούσιο όμορφο στήθος που άλλες θα ζήλευαν και όλοι οι άνδρες θα ήθελαν στην σύντροφο τους .
όλο και περισσότερες γυναίκες δεν διστάζουν να καταφύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να αποκτήσουν ένα άψογο στήθος
Συμβουλές για την υγιεινή του στήθους
Πρέπει να εξετάζετε τακτικά το στήθος σας, τουλάχιστον μία φορά το μήνα και καλύτερα τις πρώτες μέρες μετά την περίοδο.

Επίσης, ο γυναικολόγος σας πρέπει να το εξετάζει σε κάθε σας επίσκεψη. Η πρώτη μαστογραφία πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 35 ετών, αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό αλλιώς στα 40. Σημειώνεται ότι οι μεταλλαγές των γονιδίων BRCA1 και BRCA2 είναι υπεύθυνες για το 5-10% όλων των καρκίνων του μαστού και για το 85% των περιπτώσεων που χαρακτηρίζονται κληρονομικές. (έλεγχος με αιματολογικούς δείκτες για ανάπτυξη καρκίνου μαστού)
Υπάρχει ένας ενστικτώδης φόβος για τον καρκίνο, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι το 80% των παθήσεων του μαστού είναι καλοήθους μορφής και ότι ένας καρκίνος που ανακαλύπτεται στη γέννησή του θεραπεύετε πλήρως .
Όλα τα ογκίδια στο μαστό δεν είναι καρκίνος, υπαρχουν και καλοήθεις όπως το:
Ινο-αδένωμα: Δημιουργείται συνήθως σε γυναίκες κάτω των 30 ετών. Είναι σε μέγεθος μπιζελιού ή φουντουκιού, σκληρό και μετακινούμενο. Δεν υπάρχει λόγος αφαίρεσης, εκτός αν βρίκσεται σε σημείο που παραμορφώνει το στήθος ή πιέζει αιμοφόρα αγγεία. Στην εμμηνόπαυση συρρικνώνεται. Η εμφάνισή του μπορεί να εκληφθεί ως καρκίνος γι΄αυτό γίνεται διάγνωση με βιοψία.
Το Λίπωμα: Εχει μέγεθος από μικρό αμύγδαλο μέχρι μεγάλο δαμάσκηνο, ενώ είναι μαλακό, ελαστικό, λείο και κινητό, αλλά και τελείως ακίνδυνο
Οι κυστικοί όγκοι
Πολλοί από αυτούς είναι καλοήθεις που πάντα χρειάζονται ελεγχο από τον ειδικό.
Κύστη: Είναι μία σφαιρική φούσκα που περιέχει διαυγές υγρό ή χρωματιστό.
Το μέγεθός της ποικίλλει από αυτό του μπιζελιού μέχρι ενός μανταρινιού. Η κύστη εμφανίζεται απότομα, αλλά δεν πρέπει να προκαλεί πανικό η ανακάλυψή της. Τις επόμενες ημέρες μπορεί να εμφανιστούν και άλλες και αυτό οφείλεται σε κάποια μεταβολή της ορμονικής ισορροπίας. Συχνά εξαφανίζονται από μόνες τους, ενώ αν επιμείνουν, ο γιατρός θα προχωρήσει σε παρακέντηση του υγρού που περιέχουν υγρού από τη θηλή: Οταν εμφανίζεται εκτός περιόδου εγκυμοσύνης ή θηλασμού είναι αφύσικη και επιβάλλεται επίσκεψη στο γιατρό. Οι αιτίες είναι πολλές και θεραπεύονται εύκολα. Μερικές φορές, όταν το υγρό περιέχει και αίμα δημιουργείται μεγάλη ανησυχία στη γυναίκα. Ομως, η αιτία είναι συνήθως καλοήθης: οφείλεται σε μικρούς πολύποδες, στο εσωτερικό κάποιου γαλακτοφόρου αγωγού.
Φλεγμονή ( ή μαστίτιδα): Το στήθος είναι ένας αδένας ανοιχτός προς τα έξω, μέσω των γαλακτοφόρων πόρων. Ετσι, μπορεί να βγεί το γάλα, αλλά μπορούν επίσης να διεισδύσουν και μικρόβια. Συχνά λοιπόν συμβαίνουν μολύνσεις. Το στήθος τότε γίνεται έντονα κόκκινο, καίει, διογκώνεται και πονά. Ο γιατρός ψάχνει την αιτία της μόλυνσης, που ίσως να βρίσκεται και μέσα στον οργανισμό, οπότε το μικρόβιο έχει μεταφερθεί με το αίμα. Μια ισχυρή θεραπεία αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα και γι΄αυτό σπάνια η μόλυνση εξελίσσεται σε απόστημα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.