Διοργάνωση σεμιναρίου για την περίδεση λεμφοιδήματος

Διοργάνωση σεμιναρίου για την περίδεση λεμφοιδήματος Facebooktwitterpinterest

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Το λεμφοίδημα είναι νόσος που επιφέρει στον ασθενή σημαντική σωματική και ψυχική αναπηρία και είναι πιθανό να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση.
Σήμερα το λεμφοίδημα μπορεί να αντιμετωπισθεί ικανοποιητικά με μη χειρουργικές μεθόδους και να επιτρέψει στον ασθενή να επιστρέψει στην καθημερινή του δραστηριότητα και τη φυσιολογική του ζωή. Αυτό απαιτεί όμως την πολύπλευρη προσέγγιση του ασθενούς από ομάδα ιατρών και επαγγελματιών υγείας. Απαιτεί επίσης την εκπαίδευση και την αποτελεσματική υποστήριξη του ασθενούς και της οικογένειάς του, ώστε και αυτοί να συμβάλουν στη θεραπεία.
Βασικό στοιχείο της αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος είναι η συμπιεστική περίδεση, η οποία όμως απαιτεί γνώσεις και ειδική εκπαίδευση για την εφαρμογή της. Το σύστημα Mobiderm είναι μία νέα μέθοδος περίδεσης που επιτρέπει την ευκολότερη εφαρμογή από το θεραπευτή, αλλά και την ευκολότερη εκπαίδευση του ασθενή στηνεφαρμογή του, με σκοπό την αυτοδιαχείριση.
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες υγείας τις απαραίτητες γνώσεις για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, καλύπτοντας όλο το φάσμα της αιτιοπαθογένειας, κλινικής εικόνας και αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος, εστιάζοντας στον τρόπο εφαρμογής του συστήματος Mobiderm.
Το σεμινάριο αποτελεί σημαντική ευκαιρία για ιατρούς,φυσικοθεραπευτές και νοσηλευτές να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος, έχοντας την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο σεμινάριο με πρακτική άσκηση, που αφορά στην τεχνική αποσυμφόρησης με περίδεση του μέλους με λεμφοίδημα.
δείτε το πρόγραμμα εδώ
Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής του σεμιναρίου
Σας περιμένουμε με χαρά στη Λάρισα!
Αθανάσιος Δ. Γιαννούκας
Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής
Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πρόεδρος Ινστιτούτου Αγγειακών Παθήσεων

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.