Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην καθημερινή Κλινική Πράξη

Facebooktwitterpinterest

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.), υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, στις 29 Φεβρουαρίου, στα Ιωάννινα, με θέμα:

Σπάνιες Παθήσεις και Ορφανά Φάρμακα στην καθημερινή Κλινική Πράξη

Ομιλητές της Εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Σπύρος Κονιτσιώτης, Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ειδικός Γραμματέας Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της Νόσου Wilson και ο Κωνσταντίνος Κατσάνος, Λέκτορας Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος της Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της Πορφυρίας.

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων παραβρέθηκε ο κος Κωνσταντίνος Μασσαλάς, Γαστρεντερολόγος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου, ο οποίος πραγματοποίησε την εισαγωγή και το συντονισμό της Ημερίδας.

Παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός ιατρών, επιστημόνων υγείας και φοιτητών τόσο από τα Ιωάννινα όσο και από τις γύρω περιοχές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπτωματολογία, την κλινική εικόνα, τη διάγνωση και αντιμετώπιση των σπανίων αυτών ασθενειών και να θέσουν τα ερωτήματά τους στους Ομιλητές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Orphan Europe, η οποία εξειδικεύεται σε σκευάσματα σπανίων παθήσεων (ορφανά φάρμακα).

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.