Μάθετε για τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακoύ χαλκού

Facebooktwitterpinterest

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» διάλεξη για τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακoύ χαλκού που αφορά στη μείωση των ενδοσοκομειακών λοιμώξεων από τον επιστημονικό σύμβουλο του Ε.Ι.Α.Χ. σε θέματα υγείας και πρώην Πρόεδρο ΕΚΕΠΥ, Δρ Πάνο Ευσταθίου.

Ο Δρ Πάνος Ευσταθίου, στη διάλεξη που έδωσε παρουσία καθηγητών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενημέρωσε για τον αντιμικροβιακό Χαλκό και τις νέες προσεγγίσεις στην πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και τη δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, παρουσίασε τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας που έγινε στην Ελλάδα στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκειο Ψυχικού και Τοσίτσειο Εκάλης). Η ομιλία προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των συνέδρων, όπως αυτό καταγράφτηκε από τις πολλές ερωτήσεις και το διάλογο που αναπτύχθηκε, πιστοποιώντας την αναγκαιότητα εφαρμογής αντιμικροβιακών υλικών σε νοσοκομειακές μονάδες ως επιπλέον μέτρο αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών.

Να σημειωθεί ότι η χρήση του σήματος αντιμικροβιακού χαλκού Cu+ από μια εταιρεία, σημαίνει ότι ένα από τα κέντρα χαλκού εξουσιοδοτημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Χαλκού, έχει χορηγήσει την άδεια με βάση την τήρηση των αυστηρών κανόνων χρήσης. Οι κανόνες αυτοί, καθοδηγούν ως προς την ορθή προώθηση της τεχνολογίας τους, η οποία είναι συμβατή με τις υπάρχουσες έρευνες, τις ρυθμιστικές ή νομικές απαιτήσεις.

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού

Οι δραστηριότητες επεκτείνονται σε έρευνες και μελέτες με σκοπό τη δημιουργία μιας επιστημονικής πλατφόρμας πληροφοριών και δεδομένων σε τομείς κρίσιμους για την κοινωνία και τη βιομηχανία και οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να έχουν την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη. Για τον λόγο αυτό, έχει δημιουργηθεί τεχνική βιβλιοθήκη και ιστοσελίδα, http://www.copper.org.gr όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για το χαλκό και τις εφαρμογές του.

http://www.nextdeal.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.