Δεν λειτουργεί το τμήμα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Facebooktwitterpinterest

Ένα από τα καλύτερα και πιο οργανωμένα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, το Τμήμα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, το οποίο υπάγεται στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, έπαψε να λειτουργεί εδώ και ένα τουλάχιστον δεκαήμερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που σταμάτησε να λειτουργεί το τμήμα, είναι ότι υπάρχουν μηχανικές βλάβες του μαστογράφου, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει πλέον τεχνική υποστήριξη από την εταιρία του. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι δεν έχουν βρεθεί καν τα ανταλλακτικά του.

Το δεύτερο στοιχείο, αφορά την ακαταλληλότητα του εμφανιστηρίου των Pilus, η οποία προέκυψε και από την αδυναμία εκτέλεσης χημικού καθαρισμού, αφού δεν υφίσταται πλέον η εταιρία από την οποία αγοράστηκε να κάνει τους σχετικούς χημικούς καθαρισμούς!
Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι είχε δρομολογηθεί (μέσω του ΕΣΠΑ) διαδικασία αντικατάστασης των εν λόγω μηχανημάτων, με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα, διαδικασία όμως που όπως όλα δείχνουν έχει «παγώσει» δεδομένης της γενικότερης πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, αναλαμβάνει σειρά ενημερωτικών ημερίδων για το κοινό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και με την πραγματοποίηση σχετικών εκδηλώσεων.
Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, μία στις εννέα γυναίκες θα νοσήσουν από καρκίνο του μαστoύ γεγονός που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την έγκαιρη διάγνωση η οποία θα χαρίσει την ίαση.

Μέσα σε αυτή την συγκυρία λοιπόν και δεδομένης της οικονομικής στενότητας, δεκάδες συμπολίτισσές μας που είχαν προγραμματίσει να κάνουν δωρεάν εξετάσεις για τον λόγο αυτό, υποχρεώνονται τώρα να απευθυνθούν σε ιδιώτες πληρώνοντας βέβαια αδρά.

Γι όλη αυτή την κατάσταση, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψη της διοίκησης του νοσοκομείου της Ρόδου καθώς επίσης και ο υπολογισμός των ημερών που απαιτούνται για την επιδιόρθωση των μηχανημάτων αυτών.

Πηγή : Ροδιακη

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.