Συνεχίζεται η επιτυχημένη συμμετοχή της Apollo Α.Ε. στο Πανευρωπαϊκό Εργο epSOS

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο 2η φάση του πανευρωπαϊκού έργου epSOS – το οποίο έχει σκοπό να αναπτύξει ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους Ευρωπαίους Ασθενείς – συνεχίζει την ενεργή συμμετοχή της η Apollo Α.Ε.
Το Smart Open Services for European Patients (εν συντομία epSOS) είναι ένα πανευρωπαϊκό έργο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2008, και που υλοποιείται από δικαιούχους που εκπροσωπούν δώδεκα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Υγείας, Εθνικών Κέντρων Τεχνογνωσίας και εκπροσώπους επιχειρήσεων. Ο κύριος στόχος του epSOS είναι να αναπτύξει ένα πρακτικό πλαίσιο διαλειτουργικότητας στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, καθώς και κατάλληλες υποδομές στον τομέα της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που θα επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση των ευρωπαϊκών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης στις πληροφορίες, αναφορικά με την υγεία του ασθενούς. Σημαντικός στόχος του είναι επίσης να δοκιμάσει τις μεθόδους αυτές στα πλαίσια ενός Πιλοτικού Έργου Μεγάλης Κλίμακας.

Το epSOS δίνει έμφαση σε δύο χωριστές υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας για τις οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται διαλειτουργικές μέθοδοι στη διασυνοριακή επικοινωνία: Τον Φάκελο Ασθενούς (patient medical record) και Ηλεκτρονικές Συνταγές (e-prescription / e-dispensation).

Οι κύριοι στόχοι για την προώθηση της διασυνοριακής διαλειτουργικότητας της ηλεκτρονικής υγείας είναι οι ακόλουθοι:
• Υποστήριξη της κινητικότητας των ασθενών σε ολόκληρη την Ευρώπη
• Αύξηση της αποτελεσματικότητας και της σχέσης κόστους – αποτελεσματικότητας της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης
• Παροχή ασφαλούς ιατρικής περίθαλψης όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη

Από 01/01/2011 το epSOS επεκτάθηκε συμπεριλαμβάνοντας 11 επιπλέον ευρωπαϊκά κράτη, ενώ αποφασίστηκε να επεκτείνει τις εργασίες του έως και τον Δεκέμβριο 2013. Στο έργο συμμετέχουν σήμερα 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 3 χώρες συνδεδεμένες με αυτή, με συνολικό προϋπολογισμό 36.000.000 €.

Η Apollo A.E. από την πρώτη στιγμή συμμετέχει με ενεργό ρόλο στο epSOS στα πλαίσια του epSOS Industry Team, μαζί με σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς, όπως Cisco, GE HealthCare, IBM, Microsoft, Oracle και IHE Europe.

Για άλλη μια φορά η Apollo Α.Ε. αποδεικνύει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να πρωτοστατεί και να έχει ενεργό ρόλο σε σημαντικά έργα πληροφορικής – υγείας όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και στην Πανευρωπαϊκή αγορά.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.