Το εργαστήριο νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ «βάζει τα γυαλιά» στους Ευρωπαίους

Facebooktwitterpinterest

Με σύμμαχο τη νανοτεχνολογία, ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προσπαθούν να βρούνε τη θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα. Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία…

με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και δύο ιδιωτικές εταιρείες βιοτεχνολογίας εργάζονται για τη δημιουργία νανοαρθροχόνδρου με εφαρμογές της νανοτεχνολογίας σε συνδυασμό με βλαστικά κύτταρα. Το έργο ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια με χρηματοδότηση 800.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα αναπτυχθεί μια τεχνολογία βιοενεργών υλικών πάνω στα οποία θα επικαθίσουν τα βλαστικά κύτταρα προκειμένου να αναπτυχθεί ο νανοαρθροχόνδρος. Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, Στέργιο Λογοθετίδη «η προσπάθεια είναι πρωτότυπη και ξεκινά από εμάς σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοτυπία είναι το υλικό. Αν πετύχει τότε ανοίγει από την Ελλάδα ο δρόμος για να αντιμετωπιστούν με αυτές τις τεχνολογίες διάφορα άλλα θέματα και προβλήματα αναγέννησης ιστών».
http://www.thestival.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.