LASIK ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Facebooktwitterpinterest

Πολλοί θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση laser για την απαλλαγή από γυαλιά ή φακούς επαφής για διάφορους λόγους. Οι αθλητές, και όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με διάφορα σπορ, για την ασφάλεια τους ή και την βελτίωση της απόδοσής τους, οι νεαρές μητέρες για την ασφάλεια των παιδιών τους σε περίπτωση που χάσουν οι ίδιες τα γυαλιά τους ή τους φακούς επαφής – παίζοντας π.χ. στη θάλασσα ή προσπαθώντας να βγουν από ένα φλεγόμενο κτίριο ή ακόμη και για να προσανατολίζονται πιο εύκολα στο σπίτι τους το βράδυ χωρίς να εξαρτώνται από γυαλιά ή φακούς επαφής. Αυτοί που ταξιδεύουν συχνά και ξοδεύουν ατελείωτες ώρες στο δρόμο για να διαβάζουν ευκολότερα τα σήματα στην πορεία τους χωρίς να εξαρτώνται από γυαλιά ή φακούς επαφής, και άλλοι πολύ απλά για την ευκολία τους, για να μην κουβαλάνε μαζί τους γυαλιά, φακούς επαφής και καθαριστικά.

Από τα περίπου τρία εκατομμύρια των Αμερικανών που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση διόρθωσης των διαθλαστικών τους ανωμαλιών με laser, περισσότεροι από 85% δηλώνουν μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους, σε περιπτώσεις που απαιτείται καλή όραση, καθώς και στις καθημερινές τους ασχολίες, όπως για παράδειγμα η ικανότητα να βλέπουν όταν ξυπνούν το πρωί το ξυπνητήρι ( σύμφωνα με το 90% των χειρουργηθέντων ), να αισθάνονται πιο ασφαλείς ( σε ποσοστό 69% ), να έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση για την εξωτερική τους εμφάνιση ( όπως δήλωσε το 65% ) και καλύτερη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες ( σύμφωνα με το 54% ).

Σε σχέση με την επέμβαση το 87% νοιώθει ότι το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενε – ή και ακόμη καλύτερο- και ένα ποσοστό 73% μετάνιωσε που δεν είχε κάνει την επέμβαση νωρίτερα. Περίπου το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αρχίσει μία ΄΄εντελώς καινούρια ζωή΄΄ μετά την επέμβαση με laser.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.