Παρακλινικές εξετάσεις

Facebooktwitterpinterest

1. Για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων (μικροβιολογικών, ακτινολογικών κ.λ.π.), αναγράφονται αυτές στο ατομικό βιβλιάριο του ασφαλισμένου από το θεράποντα ιδιώτη ιατρό (συμβεβλημένο ή μη) και θεωρούνται μέσα σε 15 ημέρες από τον ελεγκτή ιατρό του Ταμείου, ανεξάρτητα αν εκτελούνται σε κρατικά νοσοκομεία, σε υγειονομικούς σχηματισμούς του ΕΣΥ ή σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων που αναγράφονται από τους ιατρούς του ΕΣΥ, των Κρατικών Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας δεν χρήζουν θεώρησης ανεξαρτήτως εάν εκτελούνται σε συμβεβλημένους ιατρούς ή μη, σε κέντρα υγείας ή σε κρατικά νοσοκομεία, με την προϋπόθεση να τίθεται κατά την αναγραφή τους στο ατομικό βιβλιάριο του ασφαλισμένου η αντίστοιχη σφραγίδα του νοσοκομείου ή του Κέντρου Υγείας.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ Υ.Α. 434/1202 (ΦΕΚ/ΤΕΥΧΟΣ Β’/ΑΡ.Φ. 124/12-12-95)
Σε περίπτωση, που οι παρακλινικές εξετάσεις γίνουν σε μη συμβεβλημένο εργαστήριο, η απόδοση της δαπάνης γίνεται με τον ίδιο τρόπο, που αποδίδεται η αμοιβή του ιατρού, που δεν έχει συμβληθεί με το Ταμείο (άρθρο 2, παρ.2).
2. Δεν δύναται ο θεράπων ιατρός να εκδίδει εντολές παρακλινικών εξετάσεων και να τις εκτελεί ο ίδιος (περίπτωση υπερηχογραφήματος κ.λ.π.), εκτός περιπτώσεων ιατρικών πράξεων, που ανάγονται στην αρμοδιότητα ειδικότητας του θεράποντα ιατρού και εκτελούνται για διαγνωστικούς λόγους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.