ΦΡΟΥΤΑ

Facebooktwitterpinterest

Ό,τι κάνει τα φρούτα να είναι η ωφελιμότερη τροφή για τον άνθρωπο είναι το σάκχαρο, τα οργανικά άλατα, οι βιταμίνες και τα διάφορα οξέα που περιέχουν. Τα οξέα των φρούτων είναι χρησιμότατα για το αίμα γιατί έχουν πάντα αλκαλική αντίδραση. Είναι επίσης ωφέλιμα γιατί επιδρούν ευεργετικά στις λειτουργίες της πέψεως κι έχουν φυσικές καθαρτικές ιδιότητες.

Τα φρούτα είναι και θεραπευτικά. Με τις διάφορες φρουτοθεραπείες έχουν θεραπευθεί αμέτρητοι ασθενείς.

Τα ξυνά και υπόξυνα φρούτα, όταν τρώγονται ώριμα και ωμά προμηθεύουν οργανικά πεπτικά υγρά, παρόμοια με την πεψίνη. Σ’ αυτά τα φρούτα βρίσκονται ο φώσφορος και ορισμένες ενώσεις που είναι χρησιμότατες για τον εγκέφαλο, τα νεύρα, το νωτιαίο μυελό, το μυελό των κοκκάλων και τους μυς.

Ξυνά φρούτα είναι τα εξής:
Λεμόνια Μανταρίνια Φράπα
Πορτοκάλια Ανανάς Κράνα
Κίτρο Βατόμουρα Φραγκοστάφυλλα

Υπόξυνα φρούτα είναι τα ακόλουθα:
Βερύκοκα Φράουλες Κεράσια
Μήλα Μηλοροδάκινα Αχλάδια
Δαμάσκηνα Ροδάκινα

Μερικά φρούτα είναι πολύ πλούσια σε σάκχαρο που είναι τόσο χρήσιμο στον οργανισμό. Το σάκχαρο που περιέχουν τα γλυκά φρούτα είναι πολύ πιο ανώτερο από τη συνήθη, τη μετουσιωμένη ζάχαρη του εμπορίου. Τα παιδιά κατά την ανάπτυξή τους και οι άνδρες που ασχολούνται με μεγάλη μυϊκή ενέργεια, έχουν ανάγκη από περισσότερο φρουτοσάκχαρο. Αυτή είναι πηγή ενέργειας και βρίσκεται στα φρούτα στην πρέπουσα χημική αναλογία με τα λοιπά οργανικά συστατικά, είναι δε ευκολοαφομοίωτη.

Γλυκά φρούτα είναι τα εξής:
Σύκα Χουρμάδες Καρπούζι
Σταφίδες Μούρα (ορισμένα) Πεπόνι
Δαμάσκηνα Σταφύλια
Πηγή: Υγιεινή Μαγειρική – Δρ. Ηλίας Πέτρου

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.