Ο Όμιλος Cryo-Save γιορτάζει τα 10 χρόνια φύλαξης βλαστικών κυττάρων

Facebooktwitterpinterest

Η χρήση βλαστοκυττάρων από ομφάλιο λώρο συνεχώς αυξάνεται

Ο Όμιλος Cryo-Save N.V. («Cryo-Save»), η κορυφαία Ιδιωτική Οικογενειακή Τράπεζα Φύλαξης Βλαστικών Κυττάρων της Ευρώπης, γιορτάζει την επέτειο των 10 ετών από τη φύλαξη των πρώτων δειγμάτων βλαστικών κυττάρων από το αίμα του ομφάλιου λώρου στα εργαστήριά του.

Έκτοτε, η Cryo-Save έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ιδιωτικής – οικογενειακής φύλαξης βλαστοκυττάρων, με τον αριθμό των επιτυχώς φυλαγμένων δειγμάτων να ξεπερνάει τον αριθμό ρεκόρ των 140.000. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 40 χώρες σε τρεις ηπείρους και διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και φύλαξης των δειγμάτων. Καμία άλλη τράπεζα βλαστικών κυττάρων δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη γεωγραφική εξάπλωση της Cryo-Save.
Τα βλαστοκύτταρα από το αίμα του ομφάλιου λώρου χρησιμοποιούνται πάνω από 20 χρόνια, ενώ η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί σε πολλές θεραπείες. Επί του παρόντος, τα βλαστικά κύτταρα που προέρχονται από το αίμα του ομφαλίου λώρου χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε μεταμοσχεύσεις από αυτά του μυελού των οστών. Σήμερα, στις Η.Π.Α., τα βλαστοκύτταρα από το αίμα του ομφάλιου λώρου αποτελούν τη συνηθέστερη πηγή βλαστοκυττάρων για μεταμόσχευση σε παιδιά ενώ η χρήση τους σε μεταμοσχεύσεις ενηλίκων παρουσιάζει αυξητική τάση.
Έπειτα από έτη προκλινικών ερευνών, διεξάγονται πλέον κλινικές μελέτες στις οποίες χρησιμοποιούνται ομφαλικά βλαστικά κύτταρα σε κυτταρικές θεραπείες νόσων όπως είναι ο Διαβήτης Τύπου 1, η εγκεφαλική παράλυση και οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού, με απολύτως ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Την τελευταία δεκαετία, η Cryo-Save από δείγματα που έχει δώσει από τις τράπεζές της όχι μόνο έχει συμβάλει στο να σωθούν ζωές παιδιών που έπασχαν από ασθένειες όπως η λευχαιμία και η εγκεφαλική παράλυση, αλλά έχει δώσει σε οικογένειες τη δυνατότητα να υποβληθούν σε γενετικό έλεγχο.

Το 2008, μια μελέτη* ανέφερε αναλυτικές εκτιμήσεις των πιθανοτήτων που υπάρχουν να υποβληθεί ένα άτομο στις Η.Π.Α. σε μεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων, προερχόμενα από το αίμα του ομφαλίου λώρου, το μυελό των οστών και από το περιφερικό αίμα. Στη μελέτη υπολογίστηκε ότι οι πιθανότητες λήψης ιδίων κυττάρων προς μεταμόσχευση είναι 1 στις 400 περίπου1.

(*Nietfeld JJ. Lifetime probabilities of hematopoietic stem cell transplantation in the U.S. Biol. Blood Marrow Transplant. 2008, 14:316-322)

Στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, ο Όμιλος Cryo-Save καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για να ενισχυθεί η συνειδητοποίηση της αξίας της φύλαξης βλαστοκυττάρων σε όλο τον κόσμο. Ο Όμιλος συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης του κοινού και των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι μελλοντικοί γονείς θα γνωρίζουν τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους και τη δυνατότητα ιδιωτικής φύλαξης των βλαστικών κυττάρων του παιδιού τους.
Η Cryo-Save είναι η μοναδική ιδιωτική τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων ομφαλίου λώρου στην Ευρώπη που λαμβάνει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα βλαστικών κυττάρων ενηλίκων, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επίσης, εδώ και 3 χρόνια, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρία παρέχει την δυνατότητα δωρεάν φύλαξης βλαστικών κυττάρων μέσω του προγράμματος CFFDP (Cost Free Family Donation Programme), σε οικογένειες που επιθυμούν να αποθηκεύσουν τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλίου λώρου του νεογέννητου παιδιού τους για ένα μέλος της οικογένειας που έχει διαγνωστεί με κάποια σοβαρή ασθένεια, η οποία μπορεί να θεραπευτεί με τη χρήση βλαστικών κυττάρων. Για παράδειγμα, ασθένειες όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία, καθώς και κάποια είδη λευχαιμίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Τράπεζας www.cryo-save.com

Ο Arnoud van Tulder, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Cryo-Save, σχολίασε:

«Από την έναρξη λειτουργίας μας, το 2000, η ποιότητα, η αξιοπιστία και η εξυπηρέτηση των πελατών μας είναι σημαντικοί πυλώνες πάνω στους οποίους χτίσαμε και συνεχίζουμε να χτίζουμε την Εταιρία μας. Ως κορυφαία τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων της Ευρώπης, επεκτείναμε τις υπηρεσίες μας και μπορούμε να προσφέρουμε σήμερα τη φύλαξη βλαστικών κυττάρων από ίδιο τον ομφάλιο λώρο και λιπώδη ιστό ενήλικων ατόμων, πέρα από τα βλαστικά κύτταρα ομφαλικού αίματος.
Η σπουδαιότητα της φύλαξης βλαστοκυττάρων αυξάνεται διαρκώς καθώς τα ιατρικά επιτεύγματα διευρύνουν τις προοπτικές χρήσης τους. Η Cryo-Save θεωρεί επομένως ότι η υποστήριξη της έρευνας και της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα αποτελεί άλλη μία σημαντική δράση του Ομίλου. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένα κέντρα τα οποία συντελούν να σωθούν ζωές παιδιών και ενηλίκων αναπτύσσοντας θεραπείες με τη χρήση βλαστικών κυττάρων».

Σχετικά με την Cryo-Save
Με περισσότερα από 140.000 φυλαγμένα δείγματα, η Cryo-Save είναι η κορυφαία Ιδιωτική Οικογενειακή Τράπεζα Φύλαξης Βλαστικών Κυττάρων της Ευρώπης και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο. Με τη διεθνή επιχειρηματική στρατηγική της, η Cryo-Save εκπροσωπείται πλέον σε 40 χώρες σε τρεις ηπείρους και διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Βέλγιο, τη Γερμανία, το Ντουμπάι, την Ινδία και τη Γαλλία. Ο Όμιλος Cryo-Save είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.