Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Γιορτή Ελιάς στην Κυπρο

Facebooktwitterpinterest

Η Μέρα Ελιάς που διοργάνωσε το Πάρκο της Ελιάς «Ολέαστρο» στην Ανώγυρα Κύπρου είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από ότι περίμεναν ακόμα και οι ίδιοι οι διοργανωτές. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Oleastro Enterprises Ltd, ιδιοκτήτρια του Πάρκου της Ελιάς Ολέαστρο και του βιολογικού ελαιόλαδου Ολέαστρο. Ακόμα και ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε το παρόν στην εκδήλωση, ο οποίος μετά την ομιλία του μαγείρεψε με την Εύη Χιώτη (La Maison Fleurie).

Η εκδήλωση περιλάμβανε ακόμα τον Ύμνο της Ελιάς που μελοποίησε ο Μιχάλης Μόζορας σε στίχους Βασιλικής Φωτίου και μονόπρακτο για την Ελιά και τα 50χρονα της Κύπρου από τη Βασιλική Φωτίου. Στο Πάρκο της Ελιάς ‘Ολέαστρο’ οι επισκέπτες γνώρισαν μέσα από αναπαραστάσεις (με κίνηση ή στατικές) παλιές μεθόδους έκθλιψης ελαικάρπου, τη σημασία της ελιάς στην υγεία, τη Μεσογειακή Δίαιτα, την ομορφιά, τη μυθολογία, τη θρησκεία, την τέχνη κλπ.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν ακόμα πως γίνεται το παστέλι, το χαλούμι και το φούρνισμα της ελιόπιττας που προσφέρονταν δωρεάν. Δωρεάν ακόμα προσφέρθηκαν αναμνηστικά δωράκια και ποτό.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.