Συνέδριο «Αναγεννητική Ιατρική»

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Cryo Save βασικός χορηγός στο Συνέδριο «Αναγεννητική Ιατρική» της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων& Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής

Η Cryo-Save, στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που έχει υιοθετήσει, ήταν ο χρυσός χορηγός στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής (EMSA) και του Θερινού Σχολείου (Summer School) με θέμα «Αναγεννητική Ιατρική», που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής στην Αθήνα 8-12 Σεπτεμβρίου 2010, με τη συμμετοχή 160 φοιτητών ιατρικής από όλο τον κόσμο.

Συντονιστής και πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Δρ. Νικόλαος Ανάγνου.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση των φοιτητών Ιατρικής ως προς τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις στον τομέα της Αναγεννητικής Ιατρικής, τις κλινικές εφαρμογές της σήμερα και μελλοντικά καθώς και η ενημέρωση και προβληματισμός των φοιτητών Ιατρικής σχετικά με τα ηθικά, νομικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από την έρευνα και τις εφαρμογές των βλαστικών κυττάρων στην κλινική πράξη.

Η Αναγεννητική Ιατρική στοχεύει στην επούλωση και την αποκατάσταση κατεστραμμένων ιστών και οργάνων, που φυσιολογικά δεν έχουν δυνατότητα αναγέννησης. Σήμερα, ιατροί και ερευνητές προσπαθούν να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Αναγεννητικής Ιατρικής, με την ανάπτυξη νέων θεραπειών για την αποκατάσταση των λειτουργιών κατεστραμμένων και γερασμένων ιστών και οργάνων του ανθρώπινου σώματος.

Τα βλαστικά κύτταρα είναι η βάση της Αναγεννητικής Ιατρικής. Μέχρι σήμερα, τα βλαστοκύτταρα που έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως είναι τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα ή αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα σε μεταμοσχεύσεις για τη θεραπεία λευχαιμιών και άλλων αιματολογικών παθήσεων.

Η επιστήμη της Αναγεννητικής Ιατρικής εξελίσσεται ταχέως και 4 εργαστηριακές και κλινικές μελέτες με την καθοδηγούμενη ανάπτυξη βλαστικών κυττάρων, υπόσχονται πολλά για την μελλοντική αποκατάσταση μυοσκελετικών ανωμαλιών, εγκαυμάτων, καρδιακών παθήσεων, προβλημάτων όρασης και ακοής, σε μεταβολικές και αυτοάνοσες παθήσεις, καθώς και στη νόσο του Parkinson.

Για την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής, που είναι ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα, με μέλη φοιτητές ιατρικής έχει ως κύριους σκοπούς της την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των φοιτητών ιατρικής σε θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία, την ιατρική εκπαίδευση την πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS κ.α. Η Επιτροπή είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φοιτητών Ιατρικής και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Μέσα από τη συμμετοχή της στις διεθνείς φοιτητικές οργανώσεις, η HelMSIC αποτελεί τη φωνή των Ελλήνων φοιτητών ιατρικής στο εξωτερικό και το βασικό τους δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας.
Τον Απρίλιο του 2009, η HelMSIC βραβεύθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το Βραβείο Εθελοντισμού για τη διεθνή της δράση στην εκπροσώπηση των Ελλήνων Φοιτητών Ιατρικής στο εξωτερικό ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Για την Cryo-Save

Με περισσότερα από 135.000 φυλαγμένα δείγματα, η Cryo-Save με έδρα την Ολλανδία είναι η Μεγαλύτερη Ιδιωτική Οικογενειακή Τράπεζα Φύλαξης Βλαστικών Κυττάρων της Ευρώπης και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο. Η Cryo-Save δεν φυλάει μόνο βλαστικά κύτταρα από το αίμα του ομφαλίου λώρου (Υπηρεσία CryoCord), αλλά ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία με νέες, πολλά υποσχόμενες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, μετά από 4 χρόνια έρευνας ήταν η πρώτη πολυεθνική εταιρία που προσέφερε στους πελάτες της την συνδυασμένη υπηρεσία φύλαξης τμήματος ομφαλίου λώρου, το οποίο περιέχει πολύτιμα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα (MSCs), μαζί με αυτή των βλαστικών κυττάρων από το αίμα του ομφαλίου λώρου (Υπηρεσία CryoCord+). Από το Μάιο του 2010, η Cryo-Save αποθηκεύει επίσης MSCs από το λιπώδη ιστό των ενηλίκων (Υπηρεσία Cryo-Lip®, www.cryo-lip.com).

Η Cryo-Save επικεντρώνεται στη συλλογή και αποθήκευση των ενήλικων βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από το αίμα και τον ιστό του ομφαλίου λώρου. Ο Όμιλος ουδέποτε έχει επιδιώξει, ούτε προτίθεται να ασχοληθεί με την αποθήκευση ή τον πολλαπλασιασμό των εμβρυικών βλαστικών κυττάρων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.