ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΓΙΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Facebooktwitterpinterest

Την δυνατότητα επιλογής υγιών εμβρύων και την αύξηση των ποσοστών εγκυμοσύνης προσφέρει πλέον η νέα μέθοδος που εφαρμόζεται στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης «ΕΥΓΟΝΙΑ» της Ιατρικής Έρευνας.
Με τη νέα μέθοδο, υπάρχει πλέον η δυνατότητα, όπως τονίζει ο Δρ. Τρύφωνας Λαϊνάς, Δ/ντής της Μονάδας EΥΓΟΝΙΑ να αναλυθεί με γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο ο μεταβολισμός των εμβρύων και, σε συνδυασμό με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά τους, να αντληθούν σημαντικές πληροφορίες για την ποιότητα και τη δυναμική τους. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο που δεν επιβαρύνει τα έμβρυα και οδηγεί στην επιλογή των καλύτερων εμβρύων για μεταφορά στη μήτρα.
«Με τη νέα μέθοδο metabolomics», επισημαίνει ο Δρ Λαϊνάς, «μπορούν να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας , και ταυτόχρονα να μειωθεί η πιθανότητα πολύδυμης κύησης, αφού μπορεί να περιορισθεί δραστικότερα ο αριθμός των μεταφερόμενων εμβρύων».
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση του συνολικού κόστους και των προσπαθειών που χρειάζεται ένα ζευγάρι προκειμένου να έχει επιτυχή εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Παράλληλα, με τη χρήση της νέας μεθόδου και τις λοιπές εξελίξεις στον εμβρυολογικό τομέα, η «EΥΓΟΝΙΑ» έχει να επιδείξει σημαντικές πρωτιές στον κλινικό τομέα. Η δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους της εμπειρίας των στελεχών της από την εφαρμογή νέων φαρμακευτικών πρωτοκόλλων, εκτός από διεθνή αναγνώριση δημιουργεί μια προστιθέμενη γνώση, με αποτέλεσμα την ποιοτική και εξατομικευμένη θεραπεία. Τα πρωτόκολλα αυτά είναι φιλικά προς τον ασθενή, γιατί έχουν μικρή διάρκεια, μειωμένο κόστος, λιγότερες ενέσεις, μικρότερη δόση, δεν έχουν παρενέργειες και προσφέρουν σημαντικά μειωμένη πιθανότητα επιπλοκών, όπως το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της πιθανότητας εγκυμοσύνης και απόκτησης ενός υγιούς παιδιού

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.