Η επισκληρίδιος αναλγησία

Facebooktwitterpinterest

Η επισκληρίδιος αναλγησία χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για να μειώνει τους πόνους κατά τη διάρκεια του τοκετού, κάνει τον τοκετό πολύ πιο εύκολο και ασφαλή για όλους
η επισκληρίδιος αναλγησία είναι μια ασφαλής μέθοδος, δεν οδηγεί σε περισσότερες γεννήσεις με καισαρικές και δεν δημιουργεί περισσότερες επιπλοκές που να δημιουργούν ανάγκη εξαγωγής του παιδιού με εργαλεία. Όμως παρατείνει τη διάρκεια του τοκετού κατά περίπου 25 λεπτά, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις για τη μητέρα ή το παιδί.
ο τοκετός με επισκληρίδιος αναλγησία είναι μια ασφαλής μέθοδος χωρίς κίνδυνο για περισσότερες επιπλοκές για τη μητέρα ή το παιδί.
Ο Μαιευτήρας μπορεί να κάνει καλύτερα την εξέταση και ίσως τις μικροεπεμβάσεις όπως περινεοτομής και συρραφή ρήξεων χωρίς πρόσθετη αναλγησία η αναισθησία στην επίτοκο.
Γίνεται έγχυση τοπικού αναισθητικού στον επισκληρίδιο χώρο γύρο από τα νεύρα που εμπλέκονται στον τοκετό ,προκαλώντας μερική παραλυσία στην έγκυο αλλά ταυτόχρονα μειώνει τον πόνο έτσι ώστε να μπορεί να διεξήχθη ο τοκετός ανώδυνα.
Εφαρμόζεται σχεδόν στο 90% των τοκετών στις κλινικές στην Ελλάδα.
Είναι κατά την γνώμη μου ότι καλύτερο οι γιατροί έχουν κάνει για την γυναίκα την ώρα του τοκετού τα τελευταία 50 χρόνια.
Ολες οι γυναίκες πρέπει να καλύπτονται με αντιβιοτικά στον τοκετό ,κυρίως με την επισκληρίδιο .
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη γίνετε η επισκληρίδιος εκτός εάν υπάρχουν ειδικά προβλήματα στην γυναίκα η αλλεργία στα φάρμακα αυτά.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.