Αντισυλληπτικά και Γυναίκα

Σε έξαρση τα αφροδίσια νοσήματα. Facebooktwitterpinterest

Πρόσφατες εξελίξεις .

Το προφυλακτικό για γυναίκες παρά του ότι υπάρχει για πολλά χρονια διαθέσιμο στην Ευρώπη δεν το βρίσκει κανείς εύκολα στην Ελλάδα , μερικές κυρίες που το προμηθεύτηκαν από το εξωτερικό δείχνουν μια προτίμηση σε αυτό για αρκετούς λόγους.
Το προφυλακτικό για γυναίκες είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζει για όλες τις γυναίκες και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες
Το γυναικείο προφυλακτικό είναι μια εναλλακτική λύση στη θέση του προφυλακτικού που χρησιμοποιείται και εφαρμόζεται στον άνδρα.
Εάν χρησιμοποιηθεί ορθά το προφυλακτικό για γυναίκες, είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της εγκυμοσύνης και είναι ένας φραγμός στη μετάδοση των ασθενειών που μεταδίδονται διαμέσου του σεξ.
Το γυναικείο προφυλακτικό έχει μήκος 14 εκατοστών, έχει μορφή κυλινδρικής θήκης που εφαρμόζει χαλαρά στον κόλπο και έχει λιπαντική ουσία. Η τοποθέτησή του στον κόλπο γίνεται πιο εύκολη χάρις σε μαλακό δακτύλιο που μπορεί να αφαιρεθεί.
Στο εξωτερικό μέρος βρίσκεται ένας μεγάλος εύκαμπτος δακτύλιος, ο οποίος καλύπτει το άνοιγμα του κόλπου και το αιδοίο. Με τον τρόπο αυτό προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια.
Τα πλεονεκτήματα του γυναικείου προφυλακτικού είναι πολλά και σημαντικά:
Το κυριότερο πλεονέκτημα του γυναικείου προφυλακτικού είναι ότι πρόκειται για μια αντισυλληπτική μέθοδο που βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της γυναίκας
Μπορεί να τοποθετηθεί στον κόλπο ακόμη και 8 ώρες πριν από μια σεξουαλική επαφή
Επειδή είναι μαλακό και εύκαμπτο, δεν προκαλεί πόνο κατά την εισαγωγή ή την εξαγωγή του από τον κόλπο
Είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη και όχι από λατέξ. Η πολυουρεθάνη, σε αντίθεση με το λατέξ, είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Για το λόγο αυτό το σεξ κάτω από τις συνθήκες αυτές προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ευχαρίστηση από ότι το ανδρικό προφυλακτικό.
Είναι δυνατό και ανθεκτικό, δεν έχει καμία μυρωδιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε λιπαντική κρέμα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της περιόδου
Δεν είναι απαραίτητο για τον άνδρα να έχει μια πλήρη στύση για να καταστεί δυνατή η χρήση του. Με το ανδρικό προφυλακτικό είναι αναγκαίο να υπάρχει μια πλήρης στύση για να μπορεί να γίνει η τοποθέτηση του σωστά και η διατήρησή του στη θέση του
Μετά από την εκσπερμάτωση ο άνδρας δεν είναι υπόχρεος να τραβηχτεί αμέσως
Προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στον κόλπο και στο αιδοίο και έτσι προστατεύει περισσότερο από τις μολυσματικές ασθένειες που μεταδίδονται διαμέσου του σεξ
Yπάρχουν και κάποια προβλήματα που είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε:
Η εφαρμογή του στον κόλπο είναι χαλαρή
Κατά τη διάρκεια της συνουσίας κάνει ένα θόρυβο όπως το τρίξιμο
Υπάρχει η πιθανότητα κατά τη διάρκεια της συνουσίας να σπρωχθεί αυτό προς τα μέσα, εντός του κόλπου
Υπάρχει ο κίνδυνος το πέος να εισέλθει εντός του κόλπου περνώντας δίπλα από το γυναικείο προφυλακτικό και έτσι στην ουσία αυτό να μη χρησιμοποιηθεί
Το γυναικείο προφυλακτικό είναι περισσότερο αποτελεσματικό σε σύγκριση με το διάφραγμα ή το τραχηλικό κάλυμμα. Όμως είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αποτελεσματικότητα του εξαρτάται όπως και στην περίπτωση του ανδρικού προφυλακτικού από την ορθή χρήση.
Οι άνδρες προτιμούν το γυναικείο προφυλακτικό.
Ο λόγος είναι διότι δεν τους περιορίζει και δεν εφαρμόζει σφιχτά γύρω από το πέος όπως το ανδρικό προφυλακτικό
Είναι μίας χρήσης μόνο. Εάν χρησιμοποιηθεί ξανά, η προστασία που προσφέρει εναντίον των ασθενειών και για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μειώνεται.
Τέλος ας μην ξεχνούμε ότι όπως και για τα άλλα μέσα αντισύλληψης, η επιτυχία του εξαρτάται από τη σωστή και επιμελή χρήση τους.
Το άλλο νέο, σχετικά με την αντισυλληπτική μέθοδο που μπορείτε να επιλέξετε Είναι το νεότερο ορμονικό προφυλακτικό για γυναικες το οποιο σε μορφή μαλακού δακτυλίου μπαίνει στον κόλπο την τρίτη με πέμπτη μέρα της περιόδου όταν το αίμα εχει σταματήσει ,αρχίζει να δρα σε έξι ώρες και παραμένει στον κόλπο για είκοσι μια με είκοσι πέντε μέρες προσφέροντας συνεχώς αντισύλληψη όπως τα αντισυλληπτικά δισκία .
Το νέο αυτό σκεύασμα από την Organon θα πρέπει να χορηγείται με συνταγή γιατρού και σίγουρα μετά από πλήρη γυναικολογική εξέταση.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.