Κονδυλώματα

Facebooktwitterpinterest

Αναγνωριζοντε από τον γιατρο με την απλη κλινικη εξεταση με ένα μεγενθυντικο φακο όταν είναι μικρά , η με το κολποσκόπιο από ειδικούς στην χρήση του γυναικολόγους. Παρουσιάζονται σαν μικρά αρχικά επάρματα ,εξογκώματα στο δέρμα οι τους βλεννογόνους , κλινικά διακρίνονται δυο τύποι τα οξυτενή κονδυλώματα και τα πλατέα που είναι και χαρακτηριστικά συφιλιδικών αλλοιώσεων.
Τα οξυτενή κονδυλώματα είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα χαμηλής νοσηρότητας με τοπική επέκταση και εξόγκωση αυτών .Στα αρχικά σταδία προκαλούν κνησμό μόνο. Αυτά εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία μεγαλώνουν σαν όγκοι σε σχήμα ανθοκράμβης και όταν αυτοί επεκταθούν μπορουν να αποφράξουν την είσοδο του κόλπου .

Αναγνωρίσθηκαν 60 διαφορετικοί ιοί των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων. Αυτοί μετά την λοίμωξη παραμένουν στο γεννητικό σύστημα για όλη τη ζωή. Μερικοί απ. αυτούς προκαλούν τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, αλλά οι περισσότερες από τις προκαλούμενες από τον ιό βλάβες, δεν είναι ορατές και δεν έχουν συμπτώματα. Μερικές απ αυτές συνδέονται με τον καρκίνο του τραχήλου, του κόλπου Κάθε χρόνο. Όπως και άλλοι ιοί, ο ιός των κονδυλωμάτων παραμένει στο σώμα ισόβια ,εκδηλώνοντας εξάρσεις και υφέσεις, ετσι ενώ αντιμετωπίστηκε το προβλημα μια φορά υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιαστούν στην περιοχή και πάλι.
Κονδυλώματα παρουσιάζονται εκτός από τον κόλπο και σε άλλες περιοχές των γεννητικών οργάνων, την ουρήθρα, τον πρωκτό, και σπανίως τον λάρυγγα και την γλώσσα . Για να εμφανισθούν τα κονδυλώματα περνούν 2-3 εβδομάδες από την μόλυνση. Στις έγκυες γυναίκες ή σε παρουσία άλλων κολπικών φλεγμονών, η ανάπτυξη είναι ταχύτερη.
μεταδίδονται μόνο με την κολπική και πρωκτική επαφή και με τον στοματικό ερωτά ,πολύ σπάνια , τα κονδυλώματα μπορεί να μεταδοθούν στο έμβρυο κατά την διάρκεια του τοκετού. Η Διάγνωση επιβεβαιώνετε με μικροσκοπική εξέταση δείγματος του ιστού
Το τεστ ΠΑΠ μπορεί να ανακαλύψει, προκαρκινωματώδεις καταστάσεις που προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων.
Η έγκαιρη αντιμετώπιση των οποίων μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Μόνιμος θεραπεία δεν υπάρχει . Αν και αυτά συνήθως υποτροπιάζουν, τα κονδυλώματα μπορούν να αντιμετωπισθούν με διάφορους τρόπους. Μπορούν να αφαιρεθούν με επανειλημμένη εφαρμογή ποδοφυλλίνης η άλλων κυταροστατικών υγρών . Άλλες πιο γρήγορες για την αντιμετώπιση του προβλήματος τεχνικες είναι όλες χειρουργικές διαθερμίες ,καυτηριασμοί , κλασική χειρουργική εξαίρεση , χειρουργική εξαίρεση (εξαέρωση των κονδυλωμάτων με ακτίνες Laser , κρυοχειρουργική (κρυοπηξία) και η εφαρμογή ποδοφυλλίνης ή οξέος.
Πραγματική Προστασία δεν υπάρχει και ο κυριότερος λόγος είναι ότι πολλά ατομα που είναι φορείς δεν το γνωρίζουν διότι είναι ασυμπτοματικά.
Δεν υπάρχει ακόμη ανοσοβιολογική διερεύνηση αυτών , το τεστ ΠΑΠ με την μέθοδο της υγρής σταγόνας είναι το πλέων έγκυρο και προηγμένο τεστ πρόληψης.
Τα προφυλακτικά (τόσο το ανδρικό αλλα κυρίως το γυναικείο ) προσφέρουν προστασία από τον ιό των κονδυλωμάτων. Όταν στην σεξουαλική επαφή υπαρχουν πολλά υγρά ο ιός μπορεί να διαχυθεί πέρα από την από το προφυλακτικό προστατευόμενη περιοχή. Άρα και καταστάσεις που προκαλούν υπερέκκριση υγρών από την γυναίκα στην επαφή πρεπει να διερευνούνται σχολαστικά.
Δέχθηκα πολλές ερωτήσεις για αυτό το θέμα και ετσι με την αναφορά αυτή απαντώ σε όλες σας . Διευκρινίζω ότι είναι χαμηλής νοσηρότητας νόσημα εάν ο σύζυγος σας το εχει και εσείς δεν κολλήσατε ακόμη τότε η απάντηση στο τι θα κάνετε τώρα που θέλετε παιδί είναι ότι θα έχετε ελεύθερες επαφές χωρίς προφυλακτικό μόνο το διάστημα που προσπαθείτε για παιδί. Ο σύζυγος σας θα εχει φυσικά κάνει τις ανάλογες θεραπευτικές προσπάθειες.
Εάν παρουσιάζει συχνα νεα επάρματα δυο πράγματα συμβαίνουν η είναι ο ίδιος ασθενικός χωρίς αντίσταση στον ιό η το κολλάει από αλλου και πάλι.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.