Αθανασία Μαυροειδή

Μαυροειδή Αθανασία

Facebooktwitterpinterest

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Αθανασία Μαυροειδή σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρόγραμμα Ψυχολογίας, Φ.Π.Ψ., Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών) και στην συνέχεια ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Τμήματος Φ.Π.Ψ., της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών). Επίσης,  έχει ολοκληρώσει τετραετή εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία  στο ΙΕΘΣ και διετή εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς και Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής Αιγινητείου Νοσοκομείου). Από το 2009 είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος από το 2003 και έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Ασχολείται και με την ομαδική θεραπεία, έχοντας συντονίσει θεραπευτικές ομάδες διαχείρισης άγχους, αυτογνωσίας, εκπαίδευσης στη διεκδικητική συμπεριφορά. Συνεργάζεται ως εισηγήτρια στον κύκλο ευαισθητοποίησης στην Γ / Σ θεραπεία του ΙΕΘΣ και ως εισηγήτρια του σεμιναρίου εκπαίδευσης στο WISC-III που διοργανώνεται από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια (γνωσιακής συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ιδιωτική άσκηση επαγγέλματος από τον Οκτώβριο του 2004 έως σήμερα.  ΚΕΚ Διασταση. Συμβουλευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες σε εργαζόμενους (Διαχείριση άγχους), από τον Μάιο του 2008.

Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης «Αγωγή Λόγου και Μάθησης». Παροχή υπηρεσιών διάγνωσης και αξιολόγησης, συμβουλευτικής γονέων και δασκάλων, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2008.

Αναπληρώτρια ψυχολόγος στο 3ο Κ.Δ.Α.Υ. Αθηνών από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2007.

Ωρομίσθια ψυχολόγος στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Μάκρης (Η Παμμακαριστος) από τον Φεβρουάριο του 2006 έως Ιούνιο του 2006.

Κέντρο λογοθεραπείας «Λόγου χάρις». Επιστημονική συνεργάτης του κέντρου και παροχή υπηρεσιών διάγνωσης και αξιολόγησης, συμβουλευτικής γονέων και δασκάλων, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων από τον Οκτώβριο του 2003 έως τον Ιούλιο του 2007.

ΚΕ.Κ.Α. (Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Πρακτική άσκηση στα πλαίσια της εκπαίδευσης ως κλινικής ψυχολόγου κατά την περίοδο Νοέμβριος 2002 – Ιούνιος 2003. Θεραπεία ενηλίκων, συμβουλευτική ενηλίκων, εφαρμογή ομαδικού θεραπευτικού προγράμματος διαχείρισης του άγχους (stress management). Εποπτεία από κλινικό ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή.

Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του ΕΚΠΑ. Πρακτική άσκηση κατά την περίοδο Οκτώβριος 2001¬ – Οκτώβριος 2002 στα πλαίσια της εκπαίδευσης ως κλινικής ψυχολόγου. Θεραπεία φοιτητών και εφαρμογή ομαδικού θεραπευτικού προγράμματος για την αντιμετώπιση αγχογόνων καταστάσεων και του άγχους εξετάσεων, εφαρμογή θεραπευτικού ομαδικού προγράμματος για την εκπαίδευση στην διεκδικητική συμπεριφορά (assertiveness training). Εποπτεία από κλινικό ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή.

Νοσοκομείο Ημέρας Αιγινητείου. Εθελοντική εργασία από 15/9/1999-έως 31/1/2000 και από 1/5/2000 έως 31/7/2000. Συμμετοχή ως συνθεραπεύτρια στην εφαρμογή του ομαδικού ψυχοκοινωνικού θεραπευτικού προγράμματος.

Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες κατά την περίοδο 1998-2002. Πρακτική άσκηση

Σικιαρίδειο Ειδικό Σχολείο. Πρακτική άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτική άσκηση φοιτητών Φ.Π.Ψ. στη διδακτική μεθοδολογία και του προγράμματος Ψυχολογίας στις εφαρμογές της Ψυχολογίας» του Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης) από 6/4/98 έως 8/5/98 (διάρκειας 120 ωρών).

Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Πρακτική άσκηση (Νοέμβριος ¬ Δεκέμβριος 1997) στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του Προγράμματος Ψυχολογίας (διάρκειας 60 ωρών).

Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εθελοντική εργασία κατά τις περιόδους από 28/5/1997 έως 30/6/1997 και από 5/9/1997-έως 26/11/1997 (διάρκειας 200 ωρών).  Υπηρεσία Ενηλίκων του Κ.Ψ.Υ. του Π.Γ.Ν.Α. Πρακτική άσκηση από τις 4/11/1996 έως τις 8/11/1996 και από τις 18/11/1996 έως τις 27/11/1996 στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του Προγράμματος Ψυχολογίας (διάρκειας 60 ωρών).

ΣΠΟΥΔΕΣ  2009-.. .: Υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.  1994 – 1999: Πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός πτυχίου 7,97).

2000 – 2004: Δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία. Πτυχιούχος του τριετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός πτυχίου: 9,15).

2000 – 2005: Δίπλωμα στο Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό μοντέλο ψυχοθεραπείας από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης).

2008-2009: Διετές σεμινάριο για τις Διαταραχές στην Πρόσληψης Τροφής που πραγματοποιείται από την ΕΕΕΣ και το Ιατρείο Διαταραχών στην Πρόσληψη Τροφής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Θέμα πτυχιακής εργασίας: Προβλήματα Συμπεριφοράς σε Έφηβους από Διαζευγμένες και Άθικτες Οικογένειες. (Βαθμός: Άριστα) Θέμα διπλωματικής εργασίας: Θετικά – αρνητικά συναισθήματα και θεραπευτική διαδικασία. (Βαθμός: Άριστα)

ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά.

Γαλλικά.

ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Χειρισμός Η/Y, πολύ καλή γνώση Microsoft Office, καλή γνώση spss (πρόγραμμα στατιστικών αναλύσεων), πολύ καλή γνώση χρήσης internet.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ABA (Applied Behavioral Analysis) – Εκπαίδευση στην θεραπεία παιδιών με αυτισμό, που πραγματοποίησε το Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης του Παιδιού. Προβλητικές δοκιμασίες T.A.T.&C.A.T. (διάρκειας 26 ωρών ) που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού.

Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (διάρκειας 45 ωρών ) που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Έφηβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).

“Εισαγωγή στη Συστεμική θεωρία οικογένειας” (διάρκειας 26 ωρών), που πραγματοποίησε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αθηνών (Νοταρά 58).

Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί-Κοινωνικές Επιχειρήσεις:Το παράδειγμα της Οργάνωσης & Λειτουργίας Πιλοτικού καταστήματος (διάρκειας 18 ωρών), που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. “Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας”, από το ΕΠΙΨΥ.

Assertiveness Training Program (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Διεκδικητική Συμπεριφορά), που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Mental Training: Εξάσκηση των νοητικών ικανοτήτων και εφαρμογές στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Θεραπεία Αγοραφοβίας με ή χωρίς Προσβολή Πανικού, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Θεραπεία οικογένειας. Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό μοντέλο, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Πρόγραμμα ομαδικής θεραπείας της Συμπεριφοράς για την Κατάθλιψη: Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό Μοντέλο, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Εισηγήτρια σεμιναρίου με τίτλο “To Ελληνικό WISC-III” στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Κέντρο Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης) (Ιανουάριος- Μάρτιος, 2008 και Ιανουάριος – Μάρτιος 2009).

Εισηγήτρια σεμιναρίου με τίτλο ‘’Προβολικά τεστ, Τ.Α.Τ.’’ στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Μάρτιος – Απρίλιος 2008).

Εισηγήτρια σε σεμιναρίο με τίτλο ‘’H Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς στον Αυτισμό (ABA)’’, στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Νοέμβριος 2008 – Φεβρουάριος 2009).

Εισηγήτρια σεμιναρίου στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποιότητας Ζωής και Ψυχολογία που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από 3 έως 5/12/04: Assertiveness Training Program (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Διεκδικητική Συμπεριφορά), εισηγητές: Κ. Ευθυμίου και Α. Μαυροειδή.

Εισηγήτρια σεμιναρίου στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς: «Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Κατάθλιψης. Ένα ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικής θεραπείας κατά P.M. Lewinsohn. Εισηγητές: Κ. Ευθυμίου και Α. Μαυροειδή (2004).

Θεατρικό Παιχνίδι. Εκπαιδεύτρια σε τριήμερο σεμινάριο στο Ι.Ε.Κ. Μεταμόρφωσης.

Σύζευξη Art Therapy & Drama Therapy στην θεραπευτική πράξη. (Βοηθός εισηγήτριας στα σεμινάρια επιμόρφωσης του ΕΠΙΨΥ σε νέο-προσληφθέντες του Ψ.Ν.Α.).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρουσίαση εργασίας με θέμα: Διεκδικητκή Συμπεριφορά και Ποιότητα Ζωής (Μαυροειδή, Α., Ευθυμίου, Κ., Τασίου, Α., & Παυλάτου, Ε.), στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποιότητας Ζωής και Ψυχολογία που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από 3 έως 5/12/04.

Παρουσίαση εργασίας με θέμα: Χρήση κλιμάκων θεραπευτών και θεραπευόμενων για την αξιολόγηση της θεραπευτικής διαδικασίας (Μαυροειδή Α., Παπαδημητρίου Α., Παυλάτου Ε.), στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο από 21 έως 23/5/2003.

Πόστερ με θέμα: Πρόγραμμα πρόληψης του άγχους εξετάσεων σε φοιτητικό πληθυσμό (Βλαβιανού Μ., Βλάχου Μ., Γυπαράκη Ε., Ζάφειρα Δ., Μαυροειδή Αθανασία, Παυλάτου Ε.), στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 18/5/2002, με θέμα: ‘Νέες τάσεις στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία’.

Παρουσίαση εργασίας με θέμα: Πρόγραμμα πρόληψης του άγχους εξετάσεων σε φοιτητικό πληθυσμό (Βλαβιανού Μ., Βλάχου Μ., Γυπαράκη Ε., Ζάφειρα Δ., Μαυροειδή Αθανασία, Παυλάτου Ε.), στην διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 30-31/3/2002 με θέμα: ‘Η Συμβολή της Κλινικής Ψυχολογίας στην Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη του Παιδιού και του Εφήβου’. ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας. Ένας οδηγός για τις ψυχικές διαταραχές και την αντιμετώπισή τους. Επιμ. Έκδ.: Ευθυμίου, Κ., Μαυροειδή, Α., Παυλάτου, Ε. (2006). Εκδ. Ελληνικά Γράμματα. ΣΥΝΕΔΡΙΑ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ)

Τηλεφωνική Γραμμή: μέσο άμεσης παρέμβασης και υποστήριξης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 7/4/1995.

Παιδεία-καθοριστικός παράγων της ζωής κάθε ανθρώπου . Το δικαίωμα στην παιδεία του ατόμου με Ειδικές Ανάγκες, που οργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στις 26/5/1995.

Σωματεμπορία-Σεξουαλική Εκμετάλλευση Γυναικών. Ένα Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 2/6/1995 έως τις 7/6/1995.

8ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Οικογενειακής Θεραπείας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 4/6/1996 έως τις 7/6/1996.

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας με γενικό θέμα: Η Ψυχολογία στο Σταυροδρόμι των επιστημών του ανθρώπου και της κοινωνίας» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 29/5/1997 έως τις 1/6/1997.

Συμμετοχή-ναι ή όχι, που πραγματοποίησε η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Βορείου Ελλάδας, στις 28/11/1998.

Η εφηβεία ως μια διαδικασία ευάλωτη στη χρήση ουσιών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 26/6/1999.

Ψυχική υγεία παιδιών και έφηβων και πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ο ρόλος των επισκεπτών υγείας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 17/6/1999.

Σχολές γονέων: Επιστημονική παρέμβαση στη στήριξη και εκπαίδευση της οικογένειας.

Ψυχική υγεία παιδιών και έφηβων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20/10/99, στο πλαίσια έργου με τίτλο “Επιμόρφωση και Ευαισθητοποίηση Ειδικού Προσωπικού Σχολικών Μονάδων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Μελών Ομάδων των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων”.

Μετανάστευση και Παλιννόστηση: Ψυχοκοινωνική Υγεία και Προσαρμογή Παιδιών και Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 2000.

Εκπαίδευση στη Γνωσιακή ή Γνωστική Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθηνά στις 11-και 12/12/1999.

Εναλλακτικές προτάσεις και προοπτικές για την απασχόληση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 14 και 15/12/2000.

Η Οικογένεια στην Ψυχοθεραπευτική Πράξη-Μοντέλα και Παραδείγματα, που πραγματοποιήθηκε στην Αθηνά στις 9/11/2001.

Πρόληψη σε θέματα ψυχικής υγείας νέων: Συμβουλευτικές υπηρεσίες για φοιτητές, που πραγματοποιήθηκε στην Αθηνά στις 23/11/2001.

Νέες τάσεις στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθηνά στις 18/5/2002.

Η Ελληνική Οικογένεια” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 3 έως 6/ 10/2002.

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο από 21 έως 23/5/2003.

1st International Conference: Quality of Life & Psychology. Θεσσαλονίκη, 3 – 5 Δεκεμβρίου 2004.

Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές: Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Εκπαίδευση. Διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2007.

1Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους. Αθήνα, 3-5 Απριλίου 2009. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

1Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους. Αθήνα, 3-5 Απριλίου 2009.

Facebooktwitterpinterest