Μακαρονάδα με καραβίδες

Facebooktwitterpinterest

υλικά

500 γρ. μακαρόνια
24 καραβίδες φρέσκες
1 κιλό ντομάτες φρέσκιες

1 ½  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
6 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά (ή μπούκοβο)
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο
3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες, αφαιρούμε με προσοχή το έντερο και αφήνουμε επάνω το κεφάλι.
  2. Ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις καραβίδες, τις σοτάρουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 περίπου λεπτά και βγάζουμε τις καραβίδες σε μια πιατέλα.
  4. Ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη  και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  5. Ρίχνουμε τις καραβίδες και τα ήδη βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για να βράσουν για 2 με 3 λεπτά το πολύ.
  6. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστά.

http://www.minervahorio.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.