Γλυκόξινο μοσχαράκι με κίτρινο ρύζι

Facebooktwitterpinterest

Με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη, μία συνταγή για 4 έως 5 άτομα. Ετοιμάστε την!
Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό μοσχαράκι από κιλότο κομμένο σε μερίδες
1 νεροπότηρο κυβάκια ανανά από κονσέρβα
1 νεροπότηρο χυμό από τον ανανά της κονσέρβας
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 κλαράκια λεμονόχορτο
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας σόγια σος
3 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
1 κοφτή κουτ σούπας κορν φλάουρ

Για το ρύζι

1 νεροπότηρο ρύζι μπασμάτι
1 κουτ. σούπας κοφτή κουρκουμάς ή κιτρινόριζα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν το μοσχαράκι. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ρίχνετε μέσα τους κύβους του κρεμμυδιού και τους κύβους του ανανά, ρίχνετε το τζίντζερ τα κλαράκια του λεμονόχορτου και τη σόγια σος. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια αδειάζετε μέσα το χυμό του ανανά, περιμένετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε περίπου για ? – 1 ώρα. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Όταν το κρέας γίνει τρυφερό ρίχνετε μέσα τη κέτσαπ και το ξύδι. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα κρασοπότηρο κρύο νερό και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Μαγειρεύετε ακόμα για 2-3 λεπτά και μέχρι η σάλτσα να γίνει πηκτή και διάφανη.

Διατηρείτε το φαγητό ζεστό.

Ετοιμάζετε το ρύζι. Βάζετε το μπασμάτι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένετε πολύ καλά με κρύο νερό . κατόπιν το μουλιάζετε για 15 λεπτά σε κρύο νερό. Το σουρώνετε το βάζετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάσει το ρύζι και να περισσεύει από πάνω τουλάχιστον 2 πόντους. Ρίχνετε μέσα τον κουρκουμά και το λάδι. Ανακατεύετε και βάζετε το ρύζι να βράσει. Από την στιγμή που θα πάρει βράση το μαγειρεύετε για 7 λεπτά. Κατόπιν κλείνετε τη φωτιά και το αφήνετε να τραβήξει τα υγρά του.

Σερβίρετε το ρύζι μαζί με το γλυκόξινο μοσχαράκι.
http://ntomatagemisti.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.