Πληροφορίες: Ιάτωρ
"ο γιατρός, θεραπευτής"
Διαδικτυακό Περιοδικό ΥγείαςΠροβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
υλικά
120ml ( ½ φλιτζάνι) Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες 80ml ( 1/3 φλιτζανιού ) άσπρο ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μια πρέζα κανέλα τριμμένη
Μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα 4 φλιτζάνια νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί 1 πακέτο κριθαράκι 1 κ.σ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας
Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα για το σερβίρισμα
εκτέλεση
Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο Χωριό, προσθέτετε το χοιρινό. Το σοτάρετε , και όταν ροδίσει το σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μπαχάρι, τα τοματάκια και 3 ποτήρια νερό.
Βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε μαζί με την σάλτσα του σε ένα σκεύος (γάστρα) για τον φούρνο.
Προσθέτετε 1 κουταλιά Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά ακόμη. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο νερό για να μπορεί να βράσει το κριθαράκι.
Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με τυρί και το σερβίρετε ζεστό.