Λεμονάτος σολομός με κουσκούς αρωματισμένο με θυμάρι και κρεμμύδια σαλάτα

Λεμονάτος σολομός με κουσκούς αρωματισμένο με θυμάρι και κρεμμύδια σαλάτα Facebooktwitterpinterest

Μερίδες 1
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

100γρ σολομός
Χυμός 1 λεμονιού

50γρ (ζυγισμένο ωμό) κουσκούς
80ml (1/3 του φλιτζανιού) βραστό νερό
60γρ (1 μικρό κρεμμύδι) κομμένο σε λεπτές φέτες
90γρ (1 μέτρια) ώριμη ντομάτα για σάλτσα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
30γρ ρόκα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το σολομό σε ένα σκεύος και τον περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού
Ψήνουμε το σολομό σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων ή τον κάνουμε στον ατμό μέχρι να σπάει η σάρκα του σε «νιφάδες»
Στο μεταξύ ρίχνουμε το βραστό νερό στο κουσκούς και το αφήνουμε να φουσκώσει. Το σκεπάζουμε για 5 λεπτά
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας. Περιχύνουμε από πάνω με το μπαλσάμικο ξύδι
Όταν το κουσκούς είναι έτοιμο, το ανακατεύουμε με το θυμάρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού
Στρώνουμε σε ένα πιάτο το κουσκούς και βάζουμε από πάνω το σολομό και την ρόκα
Σερβίρουμε αμέσως

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Ενέργεια: 410 kcal
Πρωτεΐνες: 20,6γρ
Υδατάνθρακες: 47,3γρ
Σάκχαρα: 10,8γρ
Λιπαρά: 15,3γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4γρ
Νάτριο: ίχνη
Αλάτι: ίχνη
Φυτικές ίνες: 1,8γρ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.