Σουπιές με μάραθο

Facebooktwitterpinterest

υλικά

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
1 1/3 ματσάκι μάραθο χονδροκομμένο

2 μεγάλα κρεμμύδια
2/3 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
2-3 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. πράσινες ελιές ή Χωριό Βιολογικές Ελιές Καλαμών
2/3 νεροπότηρο  Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
αλάτι, πιπέρι

εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια και για να μην είναι πολύ αλμυρές τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2 εκατ. περίπου.
  2. Πάνω σε ένα ξύλο κοπής, χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  3. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το αφήνουμε να κάψει λίγο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις σουπιές. Τα αφήνουμε να ροδίσουν,  ανακατεύοντάς τα ελαφρά. Μετά, προσθέτουμε το κρασί και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  4. Μέχρι να βράσουν οι σουπιές, σε μία άλλη κατσαρόλα, βράζουμε για λίγη ώρα το μάραθο, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στις σουπιές μαζί με τις ελιές, τις οποίες επίσης έχουμε σουρώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί μέχρι να είναι μαλακές οι σουπιές και να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό (να μείνουν με τη σάλτσα τους).
  5. Σερβίρεται ζεστό.

http://www.minervahorio.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.