Πηνελόπη Δουβόγιαννη

Δουβόγιαννη Πηνελόπη

Πηνελόπη Δουβόγιαννη Facebooktwitterpinterest

Η Πηνελόπη Δουβόγιαννη αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του πανεπιστημίου Robert Gordon της Μ. Βρετανίας το 2003, ενώ το 2012 ειδικεύτηκε στην παχυσαρκία στο ίδιο πανεπιστήμιο αποκτώντας τον τίτλο MSc Obesity Science and Management.

Από το 2003 έως το 2005 εργάσθηκε ως κλινικός διαιτολόγος στα νοσοκομεία  University Hospital of Wales (Cardiff), Queen Elizabeth Hospital (London) και Southmead Hospital (Bristol) της Μ. Βρετανίας όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ασθενείς σε ένα μεγάλο εύρος κλινικών πεδίων (όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, γαστρεντερολογικές διαταραχές κ.α.).

Στο Southmead Hospital  εργάσθηκε ως ειδικός διαιτολόγος για τον διαβήτη, όπου απέκτησε ενδονοσοκομειακή εμπειρία στην διατροφική αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1 και 2, και παρακολουθούσε εξωτερικούς ασθενείς σε κλινική για διαβήτη κυήσεως. Επιπλέον παρέδιδε σεμινάρια για την διατροφική επιμόρφωση ασθενών με διαβήτη τύπου 1 και 2. Στο ίδιο νοσοκομείο εργάσθηκε επίσης ως επόπτης φοιτητών διαιτολογίας κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Από το 2005 έως σήμερα διατηρεί νόμιμο ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο και παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω στην κλινική διατροφή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στηρίζοντας τη συνεχόμενη επαγγελματική της κατάρτιση.

Είναι μέλος της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.

Facebooktwitterpinterest