Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία, με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία, με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas Facebooktwitterpinterest

–   Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη NovartisHellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.

–   Η νέα νομική οντότητα, SandozHellas Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, θα λειτουργεί ως θυγατρική της Sandoz στην Ελλάδα, διαθέτοντας τα γενόσημα και βιοομοειδή προϊόντα της στην ελληνική αγορά και δεσμευόμενη για τη διεύρυνση της πρόσβασης των ασθενών.

 

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2024 – Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με επιτυχία η απόσχιση της Sandoz στην Ελλάδα από την NovartisHellas. Στο εξής, η νέα νομική οντότητα,SandozHellas, θα δραστηριοποιείται ανεξάρτητα, το οποίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για τη Sandozστην Ελλάδα.

 

Αυτήηεξέλιξηλαμβάνει χώρα τέσσερις μήνες μετά την επίσημη απόσχιση παγκοσμίως στις 4 Οκτωβρίου 2023, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της ανεξάρτητης διαπραγμάτευσηςτης Sandoz στο Eλβετικό Xρηματιστήριο SIX.

 

Η νεοσυσταθείσα νομική οντότητα, SandozHellas, θα συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες σε γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα ως θυγατρική του Ομίλου Sandoz, φέρνοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά,προκειμένου να εξυπηρετήσει το βασικόσκοπό της εταιρείας: να διευρύνειτην πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία.

 

Η Γενική Διευθύντρια της Ελλάδος, Δήμητρα Νικοπούλου, δήλωσε: «Από σήμερα, η SandozHellasείναι στρατηγικά προετοιμασμένη για να εκπληρώσει την αποστολή της, δηλαδή την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών. Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη για την ελληνική ομάδα, η οποία με αφοσίωση και ενθουσιασμό έχει καταφέρει τόσα σημαντικά επιτεύγματα, ώστε να είμαστετώρασε θέση να ξεκινήσουμεόλοι μαζί αυτό το νέο ταξίδι. Στη SandozHellas, η συλλογική μας δέσμευση στοχεύει στην εξυπηρέτηση τόσο της παγκόσμιας οικογένειάς μας μέσω της επιχειρηματικής αριστείας, όσο και της τοπικής μας κοινότητας, παρέχοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά».

 

Ο σκοπός καιη εταιρική ταυτότητα της Sandoz είναι άρρηκτασυνδεδεμένα με την επιστημονική κληρονομιά και τημακρά ιστορία της εταιρείας στον τομέα τηςπρωτοπορίας, ήδη από την ίδρυσή τηςωςεταιρείας χημικών Kern&Sandoz το 1886: από την ανάπτυξη του CalciumSandoz το 1929 και της πρώτης χορηγούμενης από του στόματοςπενικιλίνης το 1951, έως την κυκλοφορία του πρώτου βιοομοειδούς στον κόσμο το 2006.

 

Τα γενόσημα και τα βιοομοειδή φάρμακα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σεόγκο, που αντιστοιχεί σεπερίπου 25% του συνολικού κόστους. Παρά τις ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις, η συγκεκριμένη βιομηχανία αναμένεται να αναπτυχθεί σταθερά κατά την επόμενη δεκαετία, λόγω της υποκείμενης ζήτησης για αυτά τα κρίσιμης σημασίας φάρμακα για τα εθνικά συστήματα υγείας.

 

Επιπλέον πληροφορίες και αρχεία αναφορικά με τις μετοχές της Sandoz είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: www.sandoz.com/sandoz-spin

 

Δήλωση αποποίησης ευθύνης

Το παρόν Δελτίο Τύπου περιέχει δηλώσεις περί μελλοντικών προοπτικών/εξελίξεων, οι οποίες δεν παρέχουν καμία εγγύηση όσον αφορά τις μελλοντικές επιδόσεις. Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στις τρέχουσες πεποιθήσεις και υποθέσεις της διοίκησης αναφορικά με μελλοντικά συμβάντα και επιχειρηματικές επιδόσεις, κατάτη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που γίνονται οι συγκεκριμένες δηλώσεις. Υπόκεινται σε ρίσκα και αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, μελλοντικών παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών, συναλλαγματικών ισοτιμιών, νομικών διατάξεων, συνθηκών αγοράς, δραστηριοτήτων ανταγωνιστών και άλλων παραγόντων εκτός του ελέγχου της Sandoz. Εάν ένα ή περισσότερα από αυτά τα ρίσκα ή τις αβεβαιότητες υλοποιηθούν ή εάν οι υποκείμενες υποθέσεις αποδειχθούν εσφαλμένες, τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από αυτά που προβλέπονται ή αναμένονται. Κάθε δήλωση που αφορά μελλοντικές εξελίξεις γίνεται μόνο με βάση τη χρονική στιγμή της συγκεκριμένης δήλωσης και η Sandoz δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση να ενημερώνει ή να αναθεωρεί δημοσίως οποιεσδήποτε δηλώσεις που αφορούν στο μέλλον, εκτός εάν απαιτείται από το νόμο.

 

Σχετικά με τηSandoz

Η Sandoz(SIX: SDZ; OTCQX: SDZNY), αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα, με στρατηγική ανάπτυξης με γνώμονα το σκοπό της: τη διεύρυνση της πρόσβασης των ασθενών στη θεραπεία. 22.000 άνθρωποι από περισσότερες από 100 εθνικότητες συνεργάζονται για να παρέχουν τα φάρμακα της Sandoz σε περίπου 500 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως, συνεισφέροντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων υγειονομικής περίθαλψης και ακόμη μεγαλύτερο συνολικό κοινωνικό αντίκτυπο. Το κορυφαίο χαρτοφυλάκιό της με περισσότερα από 1500 προϊόντα καλύπτει θεραπευτικές περιοχές από το κοινό κρυολόγημα έως τον καρκίνο.Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Sandoz διαθέτει μία μακρά κληρονομιάεπιστημονικώνανακαλύψεων, που ξεκινάτο 1886 και περιλαμβάνει το Ασβέστιο της Sandoz το 1929, την πρώτη χορηγούμενη από του στόματος πενικιλίνη στον κόσμο το 1951 και το πρώτο βιοομοειδές στον κόσμο το 2006. Το 2022, οι πωλήσεις της Sandoz ανήλθαν στα 9,1 δισεκατομμύριαδολάρια ΗΠΑ και βασικό EBITDA 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.