Ορθομοριακή πυραμίδα

Η ορθομοριακή διατροφική ιατρική Facebooktwitterpinterest

Η ορθομοριακή διατροφική ιατρική επικεντρώνεται στα μακροθρεπτικά και τα μικροθρεπτικά στοιχεία της τροφής. Τα μακροθρεπτικά αποτελούν τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες ενώ τα μικροθρεπτικά είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία.

Τα μικροθρεπτικά όχι μόνο ολοκληρώνουν τα μακροθρεπτικά αλλά χωρίς αυτά τα μακροθρεπτικά καταλήγουν να είναι επιζήμια για τον οργανισμό. Χωρίς τα μικροθρεπτικά ο οργανισμός μας δεν μπορεί να χτίσει υγιή κύτταρα και τα μακροθρεπτικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό για να παράξει ενέργεια, να συνθέσει ορμόνες, ένζυμα, κολλαγόνο, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και πολλές άλλες συμπληρωματικές λειτουργίες. Αυτό γερνάει και φθείρει τον οργανισμό πρόωρα.

H Ορθομοριακή Ιατρική έχει ως στόχο την κυτταρική ανανέωση. Αυτό επιτυγχάνεται με την λήψη μέγα-δόσεων μικροθρεπτικών, τον έλεγχο φλεγμονών, την ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος και την ορθομοριακή αποτοξίνωση, μεταξύ άλλων.

Αυτό πραγματοποιείται με αλλαγές στον τρόπο ζωής και την διατροφή του ασθενή, μαζί με την χορήγηση βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ως εκ τούτου, η ορθομοριακή διατροφική ιατρική χαρακτηρίζεται ως μία καινοτόμος προσέγγιση φυσικής πρόληψης και αυτοΐασης του ατόμου.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.