Γάλα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη.

Γάλα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη. Facebooktwitterpinterest

Πάμε να δούμε τη θρεπτική αξία ενός ροφήματος που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή vegan επιλογή για όσους δεν πίνουν ζωικό γάλα. Είναι επίσης, θρεπτικό, νόστιμο, χαμηλό σε θερμίδες και εύκολο να το χρησιμοποιήσεις σε πάρα πολλές παρασκευές στην κουζίνα!

Συγκεκριμένα το γάλα αμυγδάλου στα 100 γρ. θα μας δώσει:

Νερό: 96,5 γρ
Ενέργεια: 19 kcal
Πρωτεϊνη: 0,66 γρ
Λιπαρά: 1,56 γρ
Υδατάνθρακες: 0,67 γρ
Λακτόζη: <0,25 γρ (Άρα, ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη!)
Ασβέστιο: 158 mg
Σίδηρος: 0,12 mg
Μαγνήσιο: 8,2 mg
Φώσφορος: 19 mg
Κάλιο: 49 mg
Νάτριο: 59 mg
Ρετινόλη: 61 μg
Βιταμίνη Β12: 0,45 μg

Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες από βιταμίνες όπως βιταμίνη D, νιασίνη και αμινοξέα.

Πηγή: USDA, 28/4/2022, Almond milk, unsweetened, plain, refrigerated.

Αντιγόνη – Βασιλική Χαλκιά, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αντιγόνη – Βασιλική Χαλκιά,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.