Τρόποι για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας μετά από μία αποβολή

Τρόποι για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας μετά από μία αποβολή Facebooktwitterpinterest

Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε για τη γονιμότητά σας μετά από πρόωρη αποβολή. Πολλά ζευγάρια θέλουν να προσπαθήσουν να συλλάβουν ξανά αμέσως, ενώ άλλα χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν. Όμως, η γονιμότητα μετά από μια αποβολή είναι ένα θέμα ανησυχίας για τα περισσότερα ζευγάρια.
Μόλις είστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσπαθείτε ξανά για ένα παιδί, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να έχετε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

  1. Ξεκουραστείτε και αναρρώστε: Πολλές γυναίκες θέλουν να βιαστούν και να αρχίσουν να προσπαθούν να μείνουν έγκυες ξανά αμέσως μετά την αποβολή τους. Αυτή είναι μια απολύτως φυσιολογική απάντηση, αλλά μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να εγγυηθεί κανείς μια υγιή εγκυμοσύνη. Δώστε στο σώμα σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί, ώστε ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος να επανέλθει στο φυσιολογικό. Θέλετε επίσης να αφιερώσετε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να επανέλθει η ψυχική σας ισορροπία, ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις δοκιμασίες της προσπάθειας να μείνετε έγκυος. Να είστε ευγενικοί και δώστε στον εαυτό σας χρόνο για ξεκούραση και επικεντρωθείτε στη φροντίδα των σωματικών και συναισθηματικών σας αναγκών μέχρι να είστε έτοιμοι να προσπαθήσετε ξανά.
  2. Αλλάξτε τον τρόπο ζωής: Η εξάλειψη των ανθυγιεινών συνηθειών μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε αργότερα. Εξαλείψτε τη χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών και κόψτε το κάπνισμα προτού ξεκινήσετε να προσπαθείτε για εγκυμοσύνη. Η μείωση ή η εξάλειψη της καφεΐνης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συλλάβετε μια υγιή εγκυμοσύνη.
  3. Εξαλείψτε το άγχος: Η εξάλειψη του άγχους μπορεί επίσης να κάνει τη σύλληψη ευκολότερη. Το άγχος μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γονιμότητας, καθιστώντας πιο δύσκολη την εγκυμοσύνη. Η εξάσκηση στον διαλογισμό, τη γιόγκα ή το να αφιερώνετε χρόνο για να χαλαρώσετε μετά την αντιμετώπιση δύσκολων ζητημάτων στη ζωή σας μπορεί να διευκολύνει τη σύλληψη.
  4. Τρώτε υγιεινά: Η υγιεινή διατροφή είναι επίσης απαραίτητη για να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει τις γυναίκες να διαχειριστούν την κατάθλιψη που προκαλείται από την αποβολή τους. Η λήψη μιας ποικιλίας βιταμινών και μετάλλων και η μείωση των κορεσμένων λιπαρών και των επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε έγκυος και να διατηρήσετε μια υγιή εγκυμοσύνη.
  5. Θεραπείες γονιμότητας: Υπάρχουν διάφορα φάρμακα και θεραπείες γονιμότητας στην αγορά σήμερα. Ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει διαφορετικά φάρμακα με βάση τη συνολική υγεία και την ηλικία σας.
  6. Χρησιμοποιήστε ένα προγνωστικό τεστ ωορρηξίας: Ένα προγνωστικό τεστ ωορρηξίας μπορεί να σας βοηθήσει να χαρτογραφήσετε τον κύκλο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να καθορίσετε ποιες ημέρες του κύκλου σας θα είναι οι πιο πιθανές για να συλλάβετε.
  7. Υποστήριξη της μήτρας και του ήπατος: Η εκτέλεση ενός καθαρισμού γονιμότητας μετά τη διακοπή της περιόδου σας μπορεί να βοηθήσει στη στήριξη της μήτρας και του ήπατος, προάγοντας τη συνολική υγεία της γονιμότητας. Μερικές φορές το στάσιμο αίμα μπορεί να μείνει πίσω μετά την περίοδό σας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή προβλήματα υγείας. Ακολουθώντας μια δίαιτα γονιμότητας για να απαλλάξετε το σώμα σας από το υπερβολικό αίμα και τις ορμόνες στο σύστημά σας μπορεί να σας βοηθήσει να συλλάβετε πιο εύκολα.
  8. Κάντε μασάζ στο κάτω μέρος της κοιλιάς: Όταν σταματήσετε να αιμορραγείτε μετά την αποβολή, το μασάζ μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να χαλαρώσει. Αυτό το μασάζ θα βοηθήσει να φέρει φρέσκο ​​αίμα στην περιοχή και θα καταπραΰνει το σώμα ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε.
    Εάν δυσκολεύεστε να συλλάβετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ο εξειδικευμένος γιατρός κος Γκαραβέλας θα βοηθήσει εσάς και τον σύντροφό σας και θα σας συμβουλεύσει, εάν είναι απαραίτητη κάποια επιπρόσθετη ιατρική θεραπεία.
Αθανάσιος Β. Γκαραβέλας Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος,

Αθανάσιος Β. Γκαραβέλας
Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος,

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.