Τρώγοντας δημητριακά: η χρυσή τομή θρέψης και γεύσης

Τρώγοντας δημητριακά: η χρυσή τομή θρέψης και γεύσης Facebooktwitterpinterest

Δημητριακά πηγή ενέργειας του οργανισμού.
Τα δημητριακά αποτελούν πολύ καλή πηγή υδατανθράκων, που είναι το βασικό ενεργειακό νόμισμα του οργανισμού και θα πρέπει να αποτελούν το 50% των ενεργειακών αναγκών μας μέσα στην ημέρα. Εκτός αυτού όμως, προσδίδουν στον οργανισμό επιπλέον πρωτεΐνες, σε πολύ μικρό βαθμό φυτικά λιπαρά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Περισσότερα πλεονεκτήματα από τα δημητριακά ολικής άλεσης.
Ό,τι χρειάζεται κανείς για να καλύψει τις ανάγκες του σε ενέργεια μέσα στη μέρα, ενώ αν τα δημητριακά είναι ολικής άλεσης τότε έχουν ακόμη περισσότερα από αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά.

Για να εξασφαλίσει κανείς όλα τα θρεπτικά συστατικά των δημητριακών ολικής άλεσης αρκεί να επιλέξει το κατάλληλο προϊόν, διαβάζοντας προσεκτικά τη διατροφική του ετικέτα!

Κατερίνα Βάμβουκα,Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,

Κατερίνα Βάμβουκα,
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.