Έχει χαθεί η ιδιωτικότητα όταν πλέον μέσω διαδικτύου μπορεί να μοιραστούν οι πιο προσωπικές μας στιγμές;

Facebooktwitterpinterest

Και τι σηματοδοτεί αυτό;

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού προφανώς επιλέγει να κοινοποιήσει τις πιο προσωπικές/ιδιωτικές του στιγμές απροκάλυπτα και χωρίς μέτρο.

Φυσικά αυτή είναι μια τάση που προωθείται ιδιαίτερα από τους celebrities, που παίζουν ένα ρόλο προτύπου, ειδικά για τη νεολαία.
Ο έφηβος κατεξοχήν ψάχνει να δημιουργήσει κάποιου είδους ταυτότητα και αυτό συνήθως γίνεται μέσω των εσωτερικών ταυτίσεων με κάποιο πρόσωπο που το εμπνεέι.

Αν λοιπόν ο αγαπημένος του ηθοποιός, τραγουδιστής, ποδοσφαιριστής κοκ τείνει να περνά τη ζωή του από το πρωινό του μέχρι το beauty routine του μέχρι την πρόταση γάμου του βήμα βήμα, φυσικά και θα το μιμηθεί.

Βέβαια ένα τέτοιο κίνημα σηματοδοτεί την κατάλυση της προσωπικής ζωής και της προσωπικότητας θα έλεγα. Το άτομο γίνεται έρμαιο των like και των follow/unfollow, τα οποία είτε του φτιάχνουν τη μέρα και την αυτοπεποίθηση είτε το κάνουν να αισθάνεται ότι δεν αξίζει και δεν ανήκει στο κοινωνικό συμβόλαιο.

Είχα θεραπευόμενη στα early twenties, φοιτήτρια, πλέον διαμένει στο πατρικό της σπίτι λόγω covid19. Η όλη επικοινωνία με τις φίλες της γίνεται μέσω social media. Σε ένα post δεν την tagαραν οι φίλες της με αποτέλεσμα να γεμίσει άγχος και να αισθάνεται ότι την ξέχασαν λόγω της απόστασης. Βλέπετε, οι νέοι παίρνουν πολύ πιο σοβαρά και απορριπτικά τέτοια πράγματα.

Σμαρούλα Κυριαζίδη, διδάκτωρ Σεξολογίας

Σμαρούλα Κυριαζίδη,
διδάκτωρ Σεξολογίας

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.