Ακμή και διατροφή: Ας μην πιστεύουμε πια σε μύθους αλλά σε δεδομένα!

Ακμή και διατροφή: Ας μην πιστεύουμε πια σε μύθους αλλά σε δεδομένα! Facebooktwitterpinterest

Τις περασμένες δεκαετίες η αποφυγή τροφών όπως η σοκολάτα, τα γλυκά και τα ανθρακούχα ποτά αποτελούσε μέρος της θεραπείας της ακμής. Αργότερα υπήρξαν μελέτες που ανέτρεψαν αυτά τα δεδομένα και απενοχοποίησαν τη σοκολάτα. Το ενδιαφέρον για τη διατροφή αναζωπυρώθηκε μετά από μελέτη 47.355 γυναικών όπου συσχετίστηκαν οι εξάρσεις της ακμής με την κατανάλωση αποβουτυρωμένου γάλακτος.

Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι μια δίαιτα που αποκλείει τα γαλακτοκομικά και τη ζάχαρη είναι ευεργετική για την ακμή λόγω της μείωσης των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα. Μια τέτοια δίαιτα όμως είναι επικίνδυνη για τη γενική μας υγεία, αφού τα γαλακτοκομικά είναι πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D. Ο περιορισμός της ζάχαρης ωστόσο δρα ευεργετικά τόσο στη γενική μας υγεία όσο και στις εξάρσεις της ακμής.

Τροφές που θεωρείται ότι μειώνουν τις εξάρσεις της ακμής και πρέπει να ενταχθούν στο καθημερινό διαιτολόγιο του ασθενή με ακμή είναι το κριθάρι, το ψωμί ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα φασόλια και τα ψάρια.

Παυλίνα Στόγιου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Παυλίνα Στόγιου,
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.