Αισθητικη Ιατρικη

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Facebooktwitterpinterest

BOTOX

Η βοτουλινική τοξίνη (botox) μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη,  έχει την ιδιότητα σε πολύ μικρές δόσεις να δρα στο μυ  που ενίεται με αποτέλεσμα την αναστολή μετάδοσης, νευρικού ερεθίσματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Εφαρμόζεται μέσα σε λίγα λεπτά και η δράση της είναι τοπική  χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό.

Η εφαρμογή του botox είναι  απόλυτα ασφαλής. Σπάνια έχουν αναφερθεί μικρής διάρκειας παρενέργειες (όπως ελαφρά ζάλη, πονοκέφαλος ή τοπική αλλεργική αντίδραση), που κι αυτές είναι αναστρέψιμες. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή εφαρμογή με το αντίστοιχο καλό αποτέλεσμα είναι να εφαρμόζονται από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό. Απευθύνεται  τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας στους οποίους αρχίζει η περιοχή στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια να δείχνει κουρασμένη και να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης. Το μπότοξ αποτελεί σήμερα την πιο δημοφιλή θεραπεία αντιγήρανσης.

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα την θεραπεία με botox.  Αυτό εξαρτάται από την ίδια και τις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου της. Συνήθως ξεκινά μια τέτοια εφαρμογή στην ηλικία των 30-35 ετών καθώς αυτή είναι η ηλικία που τις περισσότερες φορές αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπο.

Μια γυναίκα που βρίσκεται στην ηλικία αυτή μπορεί να επιλέξει να κάνει botox ώστε να προλάβει την εμφάνιση πιο έντονων ρυτίδων στο μέλλον. Στις γυναίκες νεαρής ηλικίας συνιστάται να αποφεύγονται οι υπερβολές και να τοποθετείται μικρή ποσότητα του ενέσιμου υλικού, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Επίσης στις ηλικίες των 25-30, το botox μπορεί να εφαρμοστεί για να βελτιώσει τις περιοχές γύρω από τα μάτια, ‘ανοίγοντας’ το βλέμμα και βοηθώντας στην ανόρθωση της γωνίας του ματιού.

Φουστέρη Ζωή , Oικογενειακή Iατρός

Φουστέρη Ζωή , Oικογενειακή Iατρός

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.