Αισθητικη Ιατρικη

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο αντιγήρανσης Facebooktwitterpinterest

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο αντιγήρανσης και ανάπλασης δέρματος, μαλακώνοντας το δέρμα και «γεμίζοντας» τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.  Έτσι δημιουργείται ένα πρόσωπο εξαιρετικά λείο και νεανικό.

Θυμίζει μαγικό ραβδί που μπορεί να χαρίσει όμορφα και πλούσια χείλη όπως και να προσδώσει όγκο στις μικρές λακούβες του προσώπου, κάνοντας το δέρμα ομοιόμορφο και λείο.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, συστατικό που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα, ενώ συναντάται πανομοιότυπο και σε άλλους οργανισμούς. Προτού οι επιστήμονες εφαρμόσουν το υαλουρονικό οξύ στην αισθητική ιατρική, το χρησιμοποιούσαν επι χρόνια στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και ιδίως σε εκείνη που αφορά στα γόνατα.

Που παίζει σημαντικό ρόλο στην δόμηση του δέρματος και βρίσκεται στο χόριο, δηλαδή στην μεσαία στοιβάδα του γνωστή και ως μεσόδερμα. Σε αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται ο όγκος και η φρεσκάδα του προσώπου.

Είναι ιδιαίτερα συμβατό με τον οργανισμό μας και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Εύκολα λοιπόν οδηγηθήκαμε στην κατασκευή της συνθετικής μορφής υαλουρονικού οξέος το οποίο έκτοτε αποτελεί ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί επίσης τη  βάση σε προϊόντα ομορφιάς που εφαρμόζονται τοπικά, όπως κρέμες και σαπούνια. Ακόμη έχει προστεθεί και σε είδη μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένων αρκετών make-up, σκιών και lip-gloss. Ωστόσο, καθώς το μόριο του υαλουρονικού οξέος είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να διαπεράσει εύκολα το δερμα. Αυτό είναι εφικτό μέσω  των ενέσιμων μορφών του.

Με την μορφή της διάφανης γέλης, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την πλήρωση των ρυτίδων, την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και την αύξηση του όγκου του. Οι δύο κύριοι τρόποι εφαρμογής του είναι η μεσοθεραπεία και η χρήση του ως filler, δηλαδή σαν υλικό πληρώσεως. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται έτσι σε διαφορετική πυκνότητα ανάλογα με την φύση του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Φουστέρη Ζωή , Oικογενειακή Iατρός

Φουστέρη Ζωή , Oικογενειακή Iατρός

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.