Στα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας η Servier Hellas

Στα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας η Servier Hellas Facebooktwitterpinterest

Διάκριση για την ελληνική θυγατρική του ανεξάρτητου διεθνούς φαρμακευτικού Ομίλου.

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2019 – Στα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας συγκαταλέχθηκε η Servier Hellas, η θυγατρική του ανεξάρτητου διεθνούς φαρμακευτικού ομίλου Servier, με έδρα τη Γαλλία, που διοικείται από ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα. Το βραβείο “Diamonds of the Greek Economy 2019” απονεμήθηκε στη Servier Hellas για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από μία μακρόχρονη επιχειρηματική πορεία που εστιάζει στο σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό της και τα καινοτόμα φάρμακα και θεραπευτικές λύσεις.

Έχοντας συμπληρώσει πάνω από 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική αγορά, η Servier Hellas δραστηριοποιείται σε πέντε θεραπευτικές κατηγορίες – Καρδιαγγειακές Νόσοι, Διαβήτης, Ογκολογία, Φλεγμονώδεις και Νευροεκφυλιστικές Νόσοι, καθώς και στη δραστηριότητα που αφορά στην παραγωγή υψηλής ποιότητας γενοσήμων φαρμάκων. Τα τελευταία χρόνια, η Servier Hellas έχει αναπτύξει συνέργειες με σημαντικές επιχειρήσεις της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς όπως η ΕΛΠΕΝ, η ΒΙΑΝΕΞ και η WINMEDICA, υποστηρίζοντας παράλληλα νέους επιχειρηματίες και startups.
Πλήρως ανεξάρτητος και με διεθνή παρουσία σε 149 και 22.000 εργαζομένους, ο Όμιλος Servier επανεπενδύει το 25% του κύκλου εργασιών του (εξαιρουμένων των γενοσήμων φαρμάκων) στην έρευνα και ανάπτυξη και χρησιμοποιεί όλα του τα κέρδη για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την προσεχή διετία, το 50% του προϋπολογισμού του Ομίλου για έρευνα και ανάπτυξη θα αφορά στην ογκολογία, με 19 στρατηγικές συμμαχίες στον ερευνητικό τομέα της συγκεκριμένης θεραπευτικής κατηγορίας να έχουν ήδη συναφθεί.
Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Servier Hellas, κ. Μάκης Γρηγοριάδης στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Diamonds of the Greek Economy 2019” που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία New Times Publishing στο ξενοδοχείο Grande Bretagne Athens, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.
Για τη Servier

Η Servier είναι ένας διεθνής ανεξάρτητος φαρμακευτικός Όμιλος, που διοικείται από ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα τη Γαλλία (Suresnes). Με μία ισχυρή διεθνή παρουσία σε 149 χώρες και κύκλο εργασιών 4,2 δις ευρώ το 2018, η Servier απασχολεί 22.000 άτομα παγκοσμίως. Ο όμιλος Servier πλήρως ανεξάρτητος, επανεπενδύει το 25% του κύκλου εργασιών του (εξαιρουμένων των γενοσήμων φαρμάκων) στην έρευνα και την ανάπτυξη και χρησιμοποιεί όλα τα κέρδη του για την ανάπτυξη.
Η εταιρική εξέλιξη του ομίλου καθοδηγείται από τη συνεχή αναζήτηση καινοτόμων θεραπειών, στοχεύοντας σε 5 κύριους άξονες αριστείας που αφορούν: καρδιαγγειακά, ανοσο-φλεγμονώδη και νευροψυχιατρικά νοσήματα, ογκολογία και διαβήτη, καθώς και από τη δραστηριότητα που αφορά στην παραγωγή υψηλής ποιότητας γενοσήμων φαρμάκων.
Η Servier, επίσης, πέρα από την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων, παρέχει eHealth θεραπευτικές λύσεις.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.