Ιστορική χειρουργική επέμβαση στην Κύπρο

Facebooktwitterpinterest

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε Ρομποτική Λοβεκτομή για καρκίνο του πνεύμονα στο Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018, με απόλυτη επιτυχία, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Ιδιωτικό Νοσοκομείο η πρώτη στην Κύπρο Ρομποτική Λοβεκτομή για καρκίνο του πνεύμονα, από τη ρομποτική ομάδα του θωρακοχειρουργού δρα Δ. Κυπαρισσόπουλου.

Μετά και την επέμβαση αυτή, η οποία είναι ίσως η σημαντικότερη στην ειδικότητα της Θωρακοχειρουργικής, ο Ελλαδίτης Θωρακουχειργός Δρ Δημήτριος Κυπαρισσόπουλος, που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και συνεργάτης του Ιπποκράτειου από τον Σεπτέμβριο 2018, έχοντας ήδη διατελέσει επιμελητής στα σπουδαιότερα νοσοκομεία της Ευρώπης, έχει φέρει σε πέρας μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ολόκληρη τη γκάμα της Θωρακοχειρουργικής ειδικότητας, (αφαίρεση μάζας περικαρδίου, μαζών μεσοθωρακίου, θυμεκτομές, μεταστάσεις από τον πνεύμονα, βιοψίες, αποφλοιώσεις πνεύμονα, λοβεκτομές).

Όλα τα περιστατικά στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι ασθενείς έλαβαν εξιτήριο μόλις 24 ώρες μετά την επέμβαση! Η παρακολούθηση των ασθενών μετεγχειρητικά πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον ίδιο τον Δρα Κυπαρισσόπουλο, με την βοήθεια των υπερσύγχρονων μηχανημάτων που του παρέχει το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Αυτός είναι και ο λόγος που σημαντικό ποσοστό των ασθενών του προέρχεται από το εξωτερικό και κυρίως την Ελλάδα, δίνοντας μια ιδιαίτερη δυναμική στην Ρομποτική Ομάδα του Ιπποκράτειου που υπόσχεται ανάλογη συνέχεια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.