Ραδιοσυχνότητες με παλλόμενο μαγνητικό πεδίο – το ”νέο θερμάζ”

Facebooktwitterpinterest

Η γήρανση, είναι μια φυσική διεργασία την οποία , δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Φυσικά, όλοι μας προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ή να καθυστερήσουμε τα σημάδια της. Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση, βοηθούν σε αυτό, αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν επαρκούν.

Η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, προκαλεί φωτογήρανση και μια σειρά ιστολογικών αλλαγών στο δέρμα, γνωστή σαν ελάστωση. Επίσης, οι γονιδιακές καταβολές σε ορισμένα άτομα, κάνουν πολύ δύσκολη την απώλεια λίπους από συγκεκριμένες περιοχές. Η αγορά βρίθει προϊόντων , όπως κρέμες, ορούς, συμπληρώματα και συσκευές, που υπόσχονται σύσφιξη του δέρματος, εξάλειψη της κυτταρίτιδας και αδυνάτισμα.
Στην πραγματικότητα, η αποτελεσματικότητα των προϊόντων αυτών είναι ελάχιστη.

Η Πλαστική χειρουργική προσφέρει τρόπους αντιμετώπισης, αλλά οι επεμβατικές μέθοδοι απαιτούν συγκεκριμένο χρόνο αποθεραπείας, εμπεριέχουν ένα ποσοστό (έστω και μικρό) ρίσκου, και φυσικά σχετικά υψηλό κόστος.

Για όσους το χειρουργείο, δεν αποτελεί επιλογή, υπάρχει εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης της χαλάρωσης και της υφής του δέρματος, όπως και βελτίωσης της κυτταρίτιδας και της απώλειας πόντων, στον κορμό , στα άκρα, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό. Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και χρησιμοποιούνται, πανω από μια δεκαετία.

Όμως πρόσφατα η εξέλιξή τους , επέτρεψε την ασφαλή και άνετη εφαρμογή τους, σε όλα τα σημεία του σώματος, χωρίς τις παρενέργειες που χαρακτήριζαν τις παλαιότερες γενεές μηχανημάτων, (έντονος ερεθισμός του δέρματος, δυσκολία διείσδυσης της ενέργειας στο κατώτερο χόριο και το υποδόριο, πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια θεραπείας, κλπ).

Η θεωρία πίσω από τη θεραπεία, είναι με απλά λόγια, η εξής: χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό ραδιοσυχνότητας (RF) με ένα ισχυρό παλλόμενο μαγνητικό πεδίο (PulsedMagneticField- PMF), ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία των ιστών, σε ένα επίπεδο που εμείς επιλέγουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τον ερεθισμό των κυττάρων , τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και πρωτεογλυκανών. Είναι τα στοιχεία που δίνουν την σφριγηλότητα και τη λάμψη του νεανικού δέρματος.

Ταυτόχρονα, η στοχευμένη ποσότητα της ενέργειας στα κύτταρα της λιπώδους στοιβάδας, επιταχύνει τη λιπόλυση και προκαλεί αλλαγές της δομής του δικτύου πρωτεϊνών που τα περιβάλουν και τα στηρίζουν, προκαλώντας σταδιακά την απώλεια πόντων και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Η επίδραση δεν έχει τη δραματική αλλαγή , που επιτυγχάνεται με μια χειρουργική θεραπεία, αλλά έχει το μεγάλο πλεονέκτημα, της ευκολίας, της μη απώλειας των επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων, της ασφάλειας και του χαμηλού κόστους.

Επίσης, δρά εξαιρετικά καλά μετά από λιπαναρόφηση, βοηθώντας και επιταχύνοντας τη σύσφιξη και το “ μάζεμα” του δέρματος, που είναι απαραίτητα για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Η δράση αυτή είναι σημαντικότερη, σε περίπτωση που η λιπαναρόφηση γίνει σε μεγαλύτερες ηλικίες, λόγω της μειωμένης ικανότητας του δέρματος να «μαζέψει», συντομεύοντας σημαντικά το χρονικό διάστημα για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Χρησιμοποιούνται πρωτόκολλα θεραπείας ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, και οι συνεδρίες που είναι απαραίτητες κυμαίνονται από 4-6 συνήθως και σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις έως 8. Είναι σημαντικό το γεγονός , ότι η δράση της κάθε θεραπείας συνεχίζεται για αρκετές εβδομάδες, μετά το πέρας της, δίνοντας το τελικό αποτέλεσμα μετά από 2-3 μήνες.

Υπάρχουν προγράμματα για θεραπεία ολόκληρου του προσώπου, του λαιμού, της κοιλιάς, των γλουτών, των μηρών και των βραχιόνων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.