Ρομποτική Oρθοπαιδική Xειρουργική Εξαιρετικά Προηγμένης Τεχνολογία

Facebooktwitterpinterest

Η Ελλάδα έγινε πλέον μια από τις τρείς χώρες στην Ευρώπη πού διαθέτει ρομποτική τεχνολογία στον τομέα της ορθοπαιδικής. Με την βοήθεια αυτής της εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας ο Δρ Κ.Δρετάκης πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις  γόνατος και ισχίου πολύ υψηλής ακρίβειας που φθάνει το ένα εκατοστό του χιλιοστού.

Το ρομπότ MAKO είναι μοναδικό στο είδος του και βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογική εξέλιξης παγκοσμίως.
Με την βοήθεια του ρομπότ MAKO μπορούν να αντιμετωπιστούν βλάβες στην άρθρωση του γόνατος έγκαιρα πολύ πριν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί ολική αντικατάσταση της άρθρωσηs γνωστή και ως αρθροπλαστική.
Στα πάσχοντα σημεία του γόνατος μπορεί να γίνει μερική αντικατάσταση μηνίσκου και κονδύλων.

Όσο αφορά το ισχίο η άρθρωση που πάσχει από αρθρίτιδα ή άλλη εκφυλιστική νόσο μπορεί να υποβληθεί σε ελάχιστα επεμβατική ρομποτική αντικατάσταση με χρήση ειδικών ενθεμάτων της MAKO που διατίθενται αποκλειστικά για ρομποτική χρήση.

Ήρθε η ώρα να κινηθείς ελεύθερα ξανά χωρίς πόνο στα γόνατα ή τα ισχία

Οι επεμβάσεις με το ρομπότ MAKO γίνονται με μικρότερες τομές και οι ασθενείς μένουν το πολύ μια ημέρα στο νοσοκομείο. Η διάρκεια της επέμβασης είναι μόλις 30 έως 60 λεπτά και αυτό συμβάλει πολύ σημαντικά στην μείωση των επιπλοκών. Η απώλεια αίματος είναι μηδαμινή  και οι επιπλοκές που σχετίζονται με την απώλεια αίματος ελαχιστοποιούνται.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική χειρουργική γόνατος και ισχίου  κινητοποιούνται ταχύτερα και έχουν πολύ μικρότερο χρόνο αποκατάστασης. Τα αποτελέσματα της ρομποτικής ορθοπαιδικής  χειρουργικής  στις ΗΠΑ είναι τόσο σημαντικά που τα νοσοκομεία που χρησιμοποιούν ρομπότ MAKO παρότι πολλαπλασιάζονται αποκτούν ταχύτατα τεράστιες λίστες αναμονής ασθενών.

 

 

Δρ Κων/νος Δρετάκης,Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μυοσκελετικών Παθήσεων. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.