Αναζητώντας την Αγάπη

Facebooktwitterpinterest

Η Αγάπη είναι ένα συναίσθημα που υποδηλώνει στοργή και προσωπική αφοσίωση.
Το συναίσθημα αυτό είναι που θέλουν όλοι να νιώσουν και αναζητούν τον κατάλληλο άνθρωπο για να το μοιραστούν. Εάν βρεις αυτόν τον άνθρωπο, τότε ζεις την απόλυτη ευτυχία και αγάπη.

Είναι όμως πάντα τόσο εύκολο; Με τι κριτήρια αναζητάμε την αγάπη; Μπορούμε να πέσουμε σε λάθη;

Όλα αυτά τα ερωτήματα, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σ’ αυτό το άρθρο.

Το να βρούμε την αγάπη στο πρόσωπο ενός ανθρώπου δεν είναι εύκολο. Άλλωστε τι έρχεται εύκολα στην ζωή… σχεδόν τίποτα. Όλα θέλουν προσπάθεια και επιμονή. Έτσι και η αγάπη. Δεν θα σου έρθει εύκολα, δεν θα είναι όλα ιδανικά, δεν θα είναι όλα παραμυθένια, αλλά όλα μπορούν να γίνουν με προσπάθεια.

Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να αποφύγουμε τυχόν λάθη. Μερικά απ’ αυτά είναι:

  • Μη ψάξεις αλλού την αγάπη, εάν εσύ πρώτα δεν έχεις αγαπήσει τον ίδιο σου τον εαυτό.

Πως μπορεί κάποιος να σου δώσει αγάπη, όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου; Δεν έχεις εκτιμήσει την προσωπικότητά σου; Δεν έχεις αναγνωρίσει την αξία σου; Δώσε αγάπη στον εαυτό σου, για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις αλλά και να δεχτείς την αγάπη του άλλου.

  • Δεν είναι απαραίτητο να είσαι σε σχέση για να είσαι ευτυχισμένος.

Αρκετοί συνάνθρωποι μας κάνουν το ίδιο λάθος. Αναζητώντας την αγάπη, μπαίνουν σε πολλές σχέσεις, την μία μετά την άλλη. Αυτή όμως δεν είναι λύση. Πολλές μικρές σχέσεις, δεν πρόκειται να καλύψουν το συναισθηματικό κενό που ίσως νιώθετε. Αντιθέτως, ενισχύουν την πεποίθησή σας ότι δεν υπάρχει ίσως η πραγματική αγάπη ή ότι δεν είστε άξιος αγάπης. Όλα τα παραπάνω όμως είναι διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Κρύβεστε πίσω από το πρόβλημα, δηλαδή δεν θέλετε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας, να μείνετε μόνος σας, να γνωριστείτε με τον εαυτό σας και να αντιμετωπίσετε τις αδυναμίες σας.  Αν τα βρείτε με τον εαυτό σας, θα δείτε ότι και μόνοι σας μπορείτε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι! Ευτυχισμένοι και έτοιμοι να προσελκύσετε ανθρώπους γύρω σας που θα σας εκτιμήσουν και θα σας αγαπήσουν.

  • Μη συμβιβάζεστε.

Η αγάπη δεν πρέπει να είναι ένα συναίσθημα με το οποίο πρέπει να συμβιβαστείτε. Μη συμβιβαστείτε με ανθρώπους και καταστάσεις μόνο και μόνο γιατί θέλετε να νιώσετε ότι σας αγαπούν. Εάν φτάσετε στο σημείο να συμβιβαστείτε, τότε σίγουρα δεν έχετε βρει την αληθινή αγάπη.

 

Η αγάπη όταν έρθει θα το καταλάβετε. Δεν θα έχετε ενδοιασμούς, ανασφάλειες, προβληματισμούς. Θα είναι κάτι αυθόρμητο, κάτι τόσο φυσιολογικό στην ζωή σας. Θα είναι η ήρεμη δύναμή σας!

 

 

Νικολέττα Σεφέρου,
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.