Αυτόλογη μεσοθεραπεία (ή PRP)

Μεσοθεραπεία, η πιο δημοφιλής μέθοδος αντιγήρανσης παγκοσμίως Facebooktwitterpinterest
To υλικό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τον οργανισμό μας και γίνεται ειδική επεξεργασία πριν την εφαρμογή. Θεωρείται η πλέον βιοσυμβατική θεραπεία, δεδομένου ότι αντί για εξωγενή στοιχεία χρησιμοποιούνται συστατικά του πλάσματος κι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων από το ίδιο το αίμα του ασθενούς, επιφέροντας τη διέγερση των φυσικών μηχανισμών ανάπλασης. Διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία, περίπου δηλαδή έως και 6 μήνες, σε αντίθεση με τη μεσοθεραπεία με εξωγενή στοιχεία, που διαρκεί έως και 3 μήνες. Τα αποτελέσματα έχουν αρκετή διάρκεια, χρειάζεται όμως κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να εμφανιστούν, διότι ο οργανισμός πρέπει να έχει το χρόνο να δημιουργήσει τις συνθήκες ανάπλασης του δέρματος. Χρειάζονται 2 επισκέψεις για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που διαρκεί για ένα χρόνο.

Γίνεται αιμοληψία, η ποσότητα του αίματος φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε πλάσμα, αιμοπετάλια, ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, εξού κι η ονομασία PRP (platelet rich plasma), που σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια του πλάσματος, μέσω μιας διαδικασίας ενεργοποίησής τους, απελευθερώνουν μια πληθώρα αυξητικών παραγόντων, που προκαλούν, αφού εγχυθούν στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, την ανάπλαση και τη σφριγηλότητά του. Προσθέτουμε στο πλάσμα νουκλεοτίδια (βάσεις DNA), για να ενεργοποιήσουν τα αιμοπετάλια.
Αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική θεραπεία που βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς κι αστραφτερού δέρματος, προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, συντελεί στη δημιουργία κολλαγόνου κι ελαστίνης κι αυξάνει το μεταβολισμό των κυττάρων με αποτέλεσμα να:
  • Προλαμβάνει και καταπολεμά τις ρυτίδες
  • Ενυδατώνει δραστικά
  • Χαρίζει λαμπερό κι ελαστικό δέρμα
  • Μειώνει αισθητά την υπερμελάγχρωση και τις ουλές
  • Βελτιώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και προλαμβάνει την κυτταρίτιδα
  • Αντιμετωπίζει τη δερματική χαλάρωση σ’ όλο το σώμα
  • Στο τριχωτό ενδυναμώνει και περιορίζει την τριχόπτωση
Αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα άλλων θεραπειών, όπως fillers (υαλουρονικό οξύ), Botox, χημικά peelings, διαμάντια, μικροκρύσταλλοι και dermaroller. Ανάλογα με τα προβλήματα που υπάρχουν, γίνεται ο σωστός συνδυασμός θεραπειών για ιδανικά αποτελέσματα. Η επανάληψη της θεραπείας γίνεται ανά 4-6 μήνες.
Μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα του προσώπου και του σώματος, προσφέροντας μια φυσική αναζωογόνηση και φρεσκάδα της επιδερμίδας.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες κι αφορούν τη περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι εγχύσεις.
Το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ πρήξιμο, εκχυμώσεις κι ερυθήματα, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν μέσα σε 2 ημέρες. Συνήθως το άτομο μπορεί να εμφανιστεί την ίδια ημέρα στο περιβάλλον του, μετά από μερικές ώρες, έστω κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει λίγο make up. Πρόκειται, λοιπόν, για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, όπου οι πιθανότητες αντίδρασης μηδενίζονται, αφού εγχύεται υλικό από το ίδιο το αίμα του ασθενούς. Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το αίμα τους καλό είναι να αποφύγουν τη θεραπεία, καθώς επίσης και αυτοί που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, που πάσχουν από θρόμβωση, που λαμβάνουν αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα ή έχουν AIDS, κακοήθεια και ηπατική νόσο.
Είναι μια ανώδυνη και σύντομη διαδικασία, που παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επιδερμίδα, αξιοποιώντας τα ευεργετικά στοιχεία του ίδιου του οργανισμού μας. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, εκτός από αισθητικές εφαρμογές, χρησιμοποιείται και σε επανόρθωση του δέρματος μετά από ατυχήματα, εγκαύματα κ.τ.λ.
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου μισή ώρα.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.