Βελονισμός και Αδυνάτισμα

Facebooktwitterpinterest

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα άτομα καταφεύγουν στον βελονισμό ως μέσον αδυνατίσματος και ελέγχου του σωματικού βάρους.
Με τον συνδυασμό και της αντανακλαστικοθεραπείας (ρεφλεξολογίας) έχουμε βέλτιστο αποτελέσματα.

Το πρώτο σύστημα που επηρεάζουν αυτές  οι τεχνικές είναι το ενδοκρινικό.

Υπάρχουν προγράμματα αύξησης της θερμιδικής απαίτησης του εικοσιτετραώρου και με μία σωστή διατροφολογική γραμμή έχουμε ελεγχόμενη απώλεια βάρους. Η ελαστικότητα αυτών των προγραμμάτων ως προς την προσαρμογή στο εκάστοτε περιστατικό, δίνει ασφάλεια στην εφαρμογή τους.

Όταν αρχίζει ο οργανισμός να μεταβολίζει σε υψηλότερους τόνους, τότε η διαδικασία του αδυνατίσματος, χρειάζεται και την σωστή λειτουργία του εντέρου. Με την ρεφλεξολογία και το λεπτό έντερο αφομοιώνει καλύτερα τα συστατικά θρέψης και το παχύ έντερο αποβάλει πιο ολοκληρωμένα  τα κόπρανα χωρίς μπλοκαρίσματα.

Οι υπόλοιποι απεκκριτικές οδοί  ουροποιητικό, καλυπτήριος μανδύας (δέρμα)  αναπνευστικό, αποβάλλουν σωστά και επίσης το λεμφικό σύστημα λειτουργεί εύρυθμα.

Με το βελονισμό απελευθερώνονται περισσότερες ενδορφίνες, έτσι ο άνθρωπος που είναι σε δίαιτα έχει καλή διάθεση και δεν νιώθει άσχημα από την διαδικασία του να στερείται από κάποιες τροφές που συνήθιζε να λαμβάνει.

Σε κατάσταση δίαιτας είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό να είναι ήρεμος και όχι αγχωμένος, διότι επηρεάζετε το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΑΥΡΟΣ

ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ MSC ΤΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ANSTED

Η. ΒΕΛΟΝΙΣΤΗΣ W.E.A. – H.D. BERKLEY- LONDON U.K.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.Ρ. – ΜΕΛΟΣ Π.Ε.Σ.Ρ.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.