Θα μπορούσε μια εξέταση αίματος να διαγνώσει τον Αυτισμό στην παιδική ηλικία;

Facebooktwitterpinterest

Ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο πειραματικό τεστ αίματος που υπόσχεται τη διάγνωση του αυτισμού σε παιδιά .
Η δοκιμή έχει 98% επιτυχία σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 10 και  οι ερευνητές υποστήριξαν.
“Η δοκιμή είναι  σε θέση να προβλέψει τον αυτισμό, ανεξάρτητα από το πού στο φάσμα ενός ατόμου είναι,” δήλωσε ο ερευνητής της  μελέτης Juergen Hahn, αναφέροντας   πάντα σε ποικίλους βαθμούς σοβαρότητας του αυτισμού.

“Επιπλέον, η δοκιμή δείχνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια τη σοβαρότητα ορισμένων προϋποθέσεων του που σχετίζονται με  τον αυτισμό  », πρόσθεσε ο Hahn, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος βιοϊατρικής μηχανικής στο Rensselaer Polytechnic Institute (ΙΕΤ) στην Ν.Υ.

Η μελέτη ήταν μικρή, με τη συμμετοχή μόνο 83 παιδιών με αυτισμό και 76 παιδιών χωρίς την πάθηση. Περισσότερα για την παρακολούθηση της έρευνας έχουν  προγραμματιστεί, είπαν οι ερευνητές.

Και ένας ανώτερος αξιωματούχος με μια ηγετική ομάδα κατά του αυτισμού  είπε ότι είχε κάποιες ανησυχίες σχετικά με τη νέα μελέτη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμάται ότι 1 στα 68 παιδιά έχουν  μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.
Αυτός είναι ο όρος για μια σειρά από προϋποθέσεις που ενδέχεται να συνεπάγονται προβλήματα με κοινωνικές δεξιότητες, ομιλίας και μη λεκτική επικοινωνία και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, σύμφωνα με την Autism Speaks. Τα αγόρια φαίνεται ότι είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι τα κορίτσια.

Η  προσέγγιση για τη διάγνωση του αυτισμού  γίνεται από μια ομάδα επαγγελματιών του ιατρικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιάτρων, ψυχολόγων, εργοθεραπευτών  και λογοθεραπευτών.
Αλλά το νέο τεστ αίματος έχει μια διαφορετική προσέγγιση, εστιάζοντας αντ ‘αυτού για τον προσδιορισμό της παρουσίας των βασικών δεικτών μεταβολισμού.

Για να ελέγξουν το τεστ, οι συγγραφείς της μελέτης συνέλεξαν δείγματα αίματος από όλα τα 159 παιδιά.
Η ανάλυση κατέληξε να είναι σχεδόν άψογη στη διάγνωση των περιπτώσεων  αυτισμού, είπαν οι ερευνητές.
Ήταν, επίσης, περισσότερο από το 96 τοις εκατό ακριβής  στον προσδιορισμό εκείνων των παιδιών που δεν έχουν αυτισμό και  οι ερευνητές πρόσθεσαν.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν  στις 16 Μαρτίου στο περιοδικό PLOS Computational Biology.

Ο Hahn δήλωσε ότι παραμένει ασαφές εάν το τεστ θα επεκταθεί σε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 3 ετών.

“Στην ιδανική περίπτωση, κάποιος θα ήθελε να δοκιμάσει αυτό σε παιδιά 18 έως 24 μηνών”, είπε.
“Αλλά αυτό δεν έχει ακόμη γίνει, και ως εκ τούτου δεν ξέρουμε ποιά είναι  τα όρια.”

Ο Hahn πρόσθεσε ότι είναι επίσης άγνωστο αν η δοκιμή μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση του αυτισμού στα παιδιά που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει κλινικά συμπτώματα της διαταραχής.

Άλλοι ερευνητές έχουν σημειώσει πρόοδο σε δύο μέτωπα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Nature οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας ανέφεραν ότι  οι απεικονίσεις του εγκεφάλου υπόσχονται να δείξουν  από νωρίς για το αν ένα βρέφος ηλικίας κάτω του 1 έτους μπορεί να αναπτύξει αυτισμό στο δεύτερο έτος του ή στο υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Mathew Pletcher, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της γονιδιωματικής ανακάλυψης  στο Autism Speaks, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του  για τον τρόπο που η παρούσα μελέτη του αιματολογικού τεστ σχεδιάστηκε.

“Σημειώθηκε σημαντική δουλειά σε αυτόν τον τομέα, καθώς και μια σειρά από μελέτες που έχουν παραχθεί με τα προκαταρκτικά στοιχεία που υποδηλώνουν την παρουσία ενός μόνο ή έναν συνδυασμό των μοριακών αλλαγών που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν τα άτομα με αυτισμό από εκείνα χωρίς αυτισμό», δήλωσε ο Pletcher.

Ο Pletcher προειδοποίησε επίσης ότι «θα ήταν περίεργο αν υπήρχε ένα ενιαίο διαγνωστικό τεστ μοριακής  που θα μπορούσε να λειτουργήσει για όλους τους διάφορους υποτύπους του αυτισμού».

Ανεξάρτητα, ο Pletcher είπε ότι θα ήταν χρήσιμο να επαναλάβουν την ανάλυση με  ένα πιο αυστηρό τρόπο και με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

 

http://www.medicinenet.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.