Χάστε βάρος με 3 φυσικούς τρόπους

Αποτοξίνωση: βοηθάει στο αδυνάτισμα; Facebooktwitterpinterest

Έχετε βαρεθεί τις δίαιτες; Η φύση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά εύκολα και χωρίς κινδύνους για την υγεία σας. Μάθετε πώς…

1. Με βότανα

Ένας φυσικός τρόπος που μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε είναι τα βότανα.

Λουΐζα: βράστε 2 κουταλιές της σούπας Λουΐζα σε 3 φλιτζάνια. Πιείτε το αφέψημα 3 φορές την ημέρα. (πρωί, μεσημέρι, βράδυ). Μην προσθέσετε ζάχαρη, έχει ωραία γεύση. Συμβάλει στη ρύθμιση της όρεξης και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Είναι καλλωπιστικό δέντρο και έχει έντονη μυρωδιά λεμονιού. Εκτός των άλλων είναι διουρητικό, τονωτικό και ευνοεί την πέψη. Ακόμη βοηθάει στις ημικρανίες και τους νευρόπονους.

Πράσινο τσάι: βάλτε σε ένα φλιτζάνι με καυτό νερό ένα φακελάκι πράσινο τσάι και αφήστε το μερικά λεπτά σκεπασμένο να δράσει. Οι πολυφαινόλες που περιέχει το πράσινο τσάι θεωρείται ότι μπορούν να επιταχύνουν τον μεταβολισμό.

Σέλινο:βράστε 6 ρίζες και φύλλα σέλινου σε 1 lt νερό. Πιείτε το αφέψημα 3 φορές την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ).  Όμορφο λαχανικό που βοηθάει στο αδυνάτισμα, γιατί έχεις μόλις 19 θερμίδες και μπορεί να αντικαταστήσει διάφορα ανθυγιεινά σνακ.

Φασκόμηλο: βράστε 2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο σε 3 φλιτζάνια νερό. Πιείτε 3 φορές την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ). Θεωρείται ότι συμβάλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

2. Με βελονισμό

Ένας φυσικός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά είναι ο βελονισμός. Πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο κατά την οποία εισάγονται λεπτές βελόνες μιάς χρήσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος με σκοπό την εξισορρόπηση της «διαταραχής» στο σώμα. Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται εξαρτάται από τους στόχους σας όσον αφορά στην απώλεια βάρους και το πόσο γρήγορα επιθυμείς να φθάσεις εκεί. Στην αρχή μπορεί να χρειάζονται 4 συνεδρίες την εβδομάδα και εν συνεχεία μια την εβδομάδα. Για καλύτερα αποτελέσματα ο βελονισμός θα πρέπει να συνδυάζεται με την κατάλληλη δίαιτα και φυσική δραστηριότητα.

3. Με γιόγκα

Αν έχετε χρόνιο στρες είναι πιο πιθανό να καταφεύγετε συχνά σε παχυντικά φαγητά, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η γιόγκα, όμως, βοηθάει στη μείωση του άγχους με αποτέλεσμα να νιώθετε μικρότερη επιθυμία για θερμιδογόνες τροφές κενές σε θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον σύμφωνα με έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά και όχι μόνο αυτά που οφείλονται στο στρες. Αμερικανοί επιστήμονες προτού καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα παρακολούθησαν 15.000 υγιή άτομα ηλικίας 53-57 ετών. Όσοι ξεκίνησαν το πρόγραμμα υπέρβαροι και  έκαναν τουλάχιστον μία συνεδρία γιόγκα την εβδομάδα, κατόρθωσαν μέσα σε δέκα χρόνια να χάσουν 2,26 κιλά. Αντίθετα, όσοι δεν έκαναν καθόλου πήραν περίπου 6 κιλά.

http://www.bodyinbalance.gr

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.